Dekliška reprezentanca Slovenije do 17 let se je v Srbiji, v drugi tekmi UEFA Razvojnega turnirja pomerila z vrstnicami z Norveške. Po porazu z reprezentantkami Češke, boljše so bile pri izvajanju strelov z bele točke, so Norvežanke slavile z visokih 4:0. Ob polčasu so Skandinavke vodile zgolj z zadetkom prednosti, v sedmi minuti je zadela Loenneckenova. V drugem polčasu je Slovenija prejela še tri zadeteke, v polno sta merili Berg-Johansen in dvakrat Koldal Holme.


„V začetnih minutah tekme smo prejeli hiter zadetek po neposrednem – direktnem udarcu s kota. V nadaljevanju so naša dekleta z disciplinirano obrambo povzročala zmedo v norveški ekipi in si s tem ustvarile dve priložnosti in eno polpriložnost. Iz ene od situacij smo zadeli, a je bil dosojen prepovedan položaj. Na počitek smo odšli z enim golom zaostanka. V drugem polčasu smo prejeli dva zadetka s prekinitve, prvega ponovno po neposrednem udarcu iz kota. Trije zadetki iz prekinitev – kota dokazujejo določeno individualno kvaliteto Norvežank, mi pa bomo morali prekinitvam v prihodnje posvečati še več pozornosti. Je pa tudi res, da imajo naša dekleta v tovrstnih situacijah trenutno nekoliko manj izkušenj, saj je bil to za nekatere prvi pravi mednarodni test. V ligi z izjemo redkih posameznic nimamo igralk na tem nivoju. Norvežanke so bile izrazito visoke, tehnično dobro podkovane in za tovrstno starostno kategorijo že taktično zelo dobro naučene. Našim tako v igri, v obrambi kot tudi v napadu, nimamo dosti za očitati, prekinitvam pa se bomo še posvečali, saj smo imeli težave že na prvem srečanju,“  je po drugem porazu na turnirju videno povzela selektorica Slovenije, Tina Kelenberger.

V nedeljo bodo reprezentantke Slovenije odigrale še zadnje srečanje na turnirju, nasprotnice bodo gostiteljice turnirja.

Slovenija – Norveška 0:4

Loennecken 7′, Berg-Johansen 65′, Koldal Holme 71′, 78′

Slovenija: Rozman, Kovačec, Pečovnik, Čizmazija, Gradišek, Vodušek, Ciganović, Tušek, Šabotič, Igerc, Kos

Igrale so še: Kovačič, Horvat, Vidovič, Černivšek, Fortin, Fluher

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomljanke z novim sponzorjem

Iz ŽNK Radomlje so sporočili, da ima klub novega sponzorja. To je postala zavarovalnica GE…