Med vikendom je v bežigrajskem športnem parku Jama bila odigrana zaostala tekma 11. kroga prve ženske nogometne lige, v kateri sta se pomerili ekipi domače Olimpije in gostujočih Radomelj.


Zmajčice so, kljub borbeni predstavi gostij, že zgodaj nakazale v katero smer se bo igralo. Prvi zadetek so namreč varovanke Milomira Kondića dosegle že v 12. minuti, ko je iz prostega strela lepo zadela Manja Rogan. Na naslednji zadetek je bilo potrebno počakati do zaključka polčasa, natančneje do 40. minute, ko je po podaji iz kota zadela Barbara Kralj, sicer tudi nekdanja igralka Radomelj.

V drugem polčasu so domače le še stopnjevale svojo predstavo in do konca obračuna zadele še trikrat. V 59. in 67. minuti je zadela Ana Milović, ki je ob zaključku dvoboja prejela tudi simbolično nagrado. Soigralke so ji namreč podarile žogo z njihovimi podpisi, saj je Milovićeva v prejšnjem, sicer prekinjenem prvenstvu, na 12-ih tekmah zabila neverjetnih 29 golov, kar je največ med vsemi v prvenstvu. Ob koncu tekme je svoj drugi zadetek na srečanju dodala še Manja Rogan in postavila končnih 5:0.

ŽNK OLIMPIJA : ŽNK RADOMLJE  5:0 (2:0)
Rogan 12′, 79′, Kralj 40′, Milović 59′, 67′

Ob tem naj dodamo še novico iz treninga Pomurja, kjer so soigralke Kaji Korošec prav tako podarili žogo z njihovimi podpisi. Zaslužila si jo je z doseženim hattrickom na kvalifikacijski tekmi proti Ferencvarošu, ki je Pomurke popeljal do uvrstitve v Ligo Prvakinj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurje v pomlad brez Lane Golob

Lana Golob se je vrnila v Združene države Amerike, kjer jo čaka nadaljevanje študija. Onkr…