Pri ŽNK Olimpija so se odzvali na včerajšnjo izjavo za javnost, ki je pri nekaterih sprožila napačno interpretacijo. Vodstvo ljubljanskega prvoligaša želi le, da se o potniku v evropska tekmovanja odloča na zelnici.


Odziv ŽNK Olimpija podajamo v celoti:

Spoštovani,

v izogib napačne interpretacije naše izjave za javnost, vam pošiljam nekaj dodatnih pojasnil o našem videnju zadeve.

Naša želja je, da se korektno zadeva odloči na igrišču in ne za zeleno mizo, saj kot je razvidno ni nobenih ovir, da se ne bi odigrala tekma, ki bi odločila potnika v Evropo. In prosim ne omenjajte lestvice prvenstva, ki je bilo razveljavljeno. 1. SŽNL ima trikrožni sistem in v celoti je bila odigrana le 1/3 prvenstva, kar pomeni, da je minulo prvenstvo neregularno, saj ekipe nismo imele možnosti vsaj povratnih tekem do zaključenih 2/3 tekmovanja in tako vplivati na končni rezultat, zatorej se ti rezultati ne morejo upoštevati, ne glede na to kdo bi bil na vrhu. Prvenstvo je NZS razveljavilo in jasno povedalo, da prvaka ne bo. Ali se gol, ki je razveljavljen šteje? Zakaj se šteje kot samoumevno, da bi vse tekme do konca prvenstva zmagala ena ekipa? Ni to krivično in ponižujoče tudi do drugih ekip v prvenstvu, ki so investirale in se pripravljale na drugi del sezone? Kje piše, da katerakoli od prvih dveh ekip ne bi remizirala ali izgubila s katerokoli ekipo? Zakaj pa je težava odigrati tekmo in pošteno določiti potnika v Evropo? Kdo se boji tega srečanja? Tudi, če bi bila situacija obratna bi si želeli to potrditi na zelenici, ker smo zagovorniki fair playa. Nogomet naj se igra na zelenici in ne v pisarnah, ravno tako pa nismo pristaši primitivizma in komentiranja drugih ekip (ne napadamo sodnikov ne javno in ne na tekmah, ne zmerjamo in ne žalimo igralk nasprotnega moštva).

Kar zadeva športne rezultate zadnjih let pa imamo dve najboljši ekipi: ŽNK Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija. Od leta 2015, ko smo vstopili v 1.SŽNL smo dosegli dva naslova, enako kot Pomurje, če gledamo zadnji dve leti, ko sta bili prvenstvi zaključeni, je 1:1… tako, da… ŽNK Pomurje je naš glavni konkurent in nasprotnik. Želimo si, da bi se uspela priključiti še katera od ostalih ekip in bi bilo prvenstvo zanimivejše. Močnejša konkurenca bi bila zdrava za naš razvoj in razvoj slovenskega ženskega nogometa.

Sicer pa je kakršnokoli ugibanje o predstavniku v kvalifikacijah za Ligo prvakinj brezpredmetno. Mi še vedno čakamo na uradno obvestilo NZS. Po zapisih drugih medijev pa je očitno, da že krožijo neke informacije. V primeru uradnega imenovanja ŽNK Pomurje Beltinci za predstavnika v kvalifikacijah UWCL s strani NZS, jim bomo zaželeli srečo, najboljšega v državi pa lahko pokaže le igra na zelenici

Ob tej priložnosti se vam najlepše zahvaljujemo za vašo pozornost, ki jo posvečate slovenskemu ženskemu nogometu. Žal smo velikokrat hote ali nehote zapostavljeni.

Srečno!

mag. Boris Snedec, predsednik ŽNK Olimpija

Pri ŽNK Olimpija želijo sezono zaključiti na igrišču

  • Kdo bo izvisel v Kranju?

    V Kranju se obeta zelo zanimiv obračun med Triglavom in Olimpijo, kjer obe ekipi nujno pot…
  • Beršnjak: Fantu je potrebno dati roko

    Velenjski Rudar je na domačem terenu proti Aluminiju vknjižil nov poraz. Knapi so izgubili…
  • Štajersko-prekmurski derbi

    V Ljudskem vrtu se bo 31. krog zaključil s štajersko-prekmurskim derbijem. Mariborčani v b…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izbrani organizatorici Svetovnega prvenstva 2023

Danes je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) sporočila državi organizatorici ženskega Svetov…