V petek sta se v Avstriji na prijateljskem srečanju, ki je v okvirju pripravljalnega obdobja avstrijskih ženskih klubov, pomerile ekipi DFC Leobena in ženske ekipe Sturm Graza. DFC Leoben je bil boljši z rezultatom 6:2.


DFC Leoben je član druge avstrijske lige za katerega igrata Emina Todorović in Natalija Golob, ki v pripravljalnem obdobju kaže odlično formo. Sturm pa je član elitne prve avstrijske lige, ki si je pred sezono zastavili ambicije po posegu državnega naslova s pomočjo dveh naših legionark Anje Milenković ter Urške Žganec. Natalija Golob je za DFC Leoben odigrala zelo dobro, saj je žogo za hrbet vratarke Sturma poslala kar dvakrat in k svoji statistiki dodala še asistenco za zadnji zadetek njenega moštva. Emine Todorović ni bilo v ekipo zaradi poškodbe stegenske mišice. Za ekipo Sturma, ki je celotni drugi polčas igrala brez ene igralke, z rezervno vratarko ter rezervnim moštvom, je zatresla mrežo tudi naša legionarka Urška Žganec, Anja Milenković pa je pravtako odigrala srečanje v prvi enajsterici Sturm Graza.

Velja pa omeniti, da je igralka ŽNK Jevnice, Ines Špelič, odšla na Islandijo in sicer h klubu Sindravellir, ki igra v drugi islandski ligi. Pri omenjenemu klubu bo ostala vse do 25. avgusta. V tem času bo poizkusila prepričati vodstvo Sindravellirja o svojih kvalitetah. V minuli sezoni je za ŽNK Jevnico odigrala deset tekem in dosegla tudi šest zadetkov. Ines pa je bila tudi članica selekcij reprezentance Slovenije, skupno število nastopov pa je doslej zaustavilo pri številki šestnajst.

Prva legionarka na Islandiji, Mateja Zver, pa se trenutno vrača po poškodbi. 1. julija si je na tekmi islandske lige zvila gleženj vendar pa se počasi po poškodbi vrača na igrišče. V Islandiji je trenutno premor, ker državna reprezentanca Islandije nastopa na Evropskem prvenstvu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maja Zajc znova za ŽNK Radomlje Medex

Maja Zajc se po polletnem igranju za ŽNK Cerklje vrača v staro jato, med rumenosrčne. Vrat…