Teleing Pomurje davi, ob 19. uri, čaka prva tekma šestnajstine finala Lige prvakinj. Beltinčanke so se pod vodstvom stratega Bojana Jančarja na obračun z italijanskim podprvakom Torresom dobro pripravile in večerni spopad že z nestrpnostjo pričakujejo, kar je razvidno tudi iz izjav igralk.


Še pred tekmo smo se malce poigrali s številkami. V pomurskem taboru ima največ izkušenj z evropskimi preizkušnjami Andreja Nikl, ki je z 28 leti tudi najizkušenejša v taboru domačink. Poveljnica beltinške obrambe je doslej v dresih Krke in Pomurja zbrala že 27 evropskih tekem, s čimer je daleč pred vsemi soigralkami. S 15 tekmami sledi Tjaša Tibaut, dve tekmi manj pa ima na svojem računu Mateja Zver, ki pa se lahko kot edina pohvali tudi z izkušnjami iz rednega dela Lige prvakinj, saj je v dresu islandskega Thorja odigrala štiri tekme. Vse ostale so zbrale manj kot deset tekem, Manja Rogan je zaigrala devetkrat, Tanja Vrabel pa osemkrat. Slednja je tudi najboljša strelka “žuto-plavih”, saj je v evropskih preizkušnjah zadela že dvanajstkrat, devetih evropskih zadetkov se je veselila tudi Mateja Zver. Sedemkrat je mrežo nasprotnic zatresla Andreja Nikl, s štirimi zadetki se lahko pohvalita že omenjeni Manja Rogan in Tjaša Tibatu, dvakrat je zadela Anja Prša, po en zadetek pa sta prispevali še Špela Kolbl in Monika Conjar.

V primerjavi s Pomurkami imajo igralke Torresa nedvomno precej več izkušenj z nastopanjem v osrednjem delu Lige prvakinj. A podobno kot Sara Nemet, vratarka Pomurja, bo tudi ena od italijanskih čuvajk mreže danes doživela evropski ognjeni krst. S 37 evropskimi nastopi je v taboru Italijank najizkušenejša 30-letna branilka Giorgia Motta. S 30 tekmami sledi vezistka Giulia Domenichetti, tekmo manj je odigrala Elisabetta Tona, ravno tako dve 30-letnici. Moštvo je pred letošnjo sezono doživelo precej kadrovskih sprememb, odšlo je precej igralk, posledice pa čuti predvsem napad, ki v smislu izkušenj nekoliko zaostaja za obrambnim delom moštva. Z najboljšim strelskim izkupičkom se lahko pohvali prav branilka Elisabetta Tona, ki je v kvalifikacijah in rednem delu Lige prvakinj dosegla pet zadetkov.

Kljub spremenjenemu moštvu bodo igralke Torresa v tekmo krenile kot favoritinje, a ti vselej ne zmagujejo. To so v prvi tekmi današnjega dne potrdile že kazahstanskega Kazygurta, ki so na domačem igrišču z izidom 2:2 remizirale z nemškim Frankfurt. Zmagovalec tega obračuna pa je prav naslednji nasprotnik Pomurk, v kolikor bodo slednje izločile Torres.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…