Kolonijo bivših igralk članske ekipe ŽNK Radomlje Medex na tujem je v teh dneh okrepila še Naja Poje Mihelič, ki je postala igralka italijanskega Sassuola. Sedemnajstletnica je konec tedna že zaigrala na tekmi italijanske mladinske Primavera lige.


Ribničanka se je rumenosrčni zgodbi pridružila pred začetkom sezone 2021/22. V prvi sezoni med Radomljankami je nastopala za kadetsko selekcijo, s katero je osvojila naslov državne prvakinje. Hitronoga krilna igralka je na 13 tekmah prispevala 18 zadetkov.

Takoj, ko je dopolnila 16 let in s tem pridobila pravico nastopa, je bila priključena k članski ekipi ŽNK Radomlje Medex, s katero je pričela sezono 2022/23. Že ob članskem debiju je v mrežo ŽNK Ptuj pospravila kar šest žog, v jesenskem delu državnega prvenstva pa je na desetih tekmah dosegla 16 zadetkov. Spomladi je zaradi poškodbe v reprezentančnem dresu odigrala le uvodno tekmo z Muro.

Na nogometne zelenice se je po nekajmesečnem okrevanju vrnila to poletje, ko je zaigrala še na dveh ligaških tekmah. Zadnji rumenosrčni nastop je vknjižila 3. septembra, ko je odigrala tekmo z ŽNK Ljubljano.

Nekdanja igralka Ribnice in Krima je v malce več kot dveh letih skupnega nogometnega popotovanja dres ŽNK Radomlje Medex oblekla na 26 tekmah, v Italijo pa se je preselila s 34 doseženimi zadetki.

Na Apeninskem polotoku že nastopata dolgoletni članici ŽNK Radomlje Medex, Sara Gradišek in Zala Kuštrin sta soigralki pri Bologni. Nekdanje Radomljanke nastopajo tudi v Nemčiji (Sara Agrež/Wolfsburg in Korina Janež/Leipzig), Švici (Nina Predanič/Grasshopper Zürich), Belgiji (Lana Golob/Leuven), Španiji (Anja Eferl/Real Oviedo) in ZDA (Pia Božič/Saint Rose in Melania Pasar/Kansas).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Špela Kolbl uradno postala profesionalka!

Špela Kolbl, dolgoletna zvezda ŽNK Mura Nona, je končno uresničila svoje sanje. Po 249 nas…