Po tem, ko je FC Drava Ptuj dobila novega predsednika (Andrej Maglica) in vodjo stroke (Edi Flego) je na Ptuju zavel svež veter.Hitro so se razširile pozitivne spremembe in dober glas, kar je privedlo do ideje za podporo ženskega nogometa v Ptuju. Pod imenom WFC Drava Ptuj bodo zdaj dekleta nastopala pod okriljem Drave, kjer si prizadevajo ustvariti močno in uspešno ekipo, ki bo vzor mladim deklicam v skupnosti. Skupaj z združitvijo izkušenj FC Drava Ptuj in entuziazma ženskega nogometa želijo zagotoviti enako podporo in strokovnost za igralke. Gradili bodo trdno nogometno skupnost, ki spodbuja inkluzijo, enakopravnost in strast do nogometa.


Poslovnež in zagnan športni entuziast Andrej Maglica se je lotil velikega izziva, povedal je: »Želim si združiti moški in ženski nogomet na Ptuju ter ga dvigniti na najvišjo športno in organizacijsko raven.« Pred tem je obstajal ločen ženski klub Doxakey, ki pa je izgubil licenco za nastopanje pod okriljem NZS. Maglica želi ponuditi tudi dekletom enake možnosti kot jih ponuja že znotraj FC Drava Ptuj ter tako ustvariti enotno identiteto pripadnosti Dravi Ptuj. Izpostavil je še naslednje: »Poleg kakovostnega športnega dela je moj poglavitni cilj vzpostaviti višjo raven delovanja celotne skupnosti. Na tak način bomo lahko vsi vedno ponosni tako na ptujsko nogometno skupnost kot na vsako posameznico in posameznika, ki v njej sodelujejo (od najmlajše igralke do vodstva kluba)«, je še zatrdil.

Predsednik kluba rad poudari: »FC Drava Ptuj je eden od najbolj prepoznavnih športnih kolektivov na območju Ptuja. Klub se lahko pohvali z izjemno infrastrukturo, ki omogoča kakovostne treninge in tekme na vseh ravneh. Poleg tega imamo v klubu vrhunske trenerje, ki so strokovno usposobljeni in predani razvoju naših igralcev. Nenehno si prizadevamo za izboljšanje in nadgradnjo svojih programov ter sledimo najnovejšim trendom in metodam v nogometu in izobraževanju nasploh«, je še poudaril.

V svoje vrste vabijo tudi že deklice vse od šestega leta naprej. Vodenje članske ekipe pa je prevzel že izjemno priznani trener v ženskem nogometu pri nas, Sandi Bauer. Bauer je znan po tem, da do nogometa goji veliko strast hkrati pa je predan razvoju mladih talentov. V klubu verjamejo, da mu bo njegovo poznavanje ženskega nogometa in pa predvsem izkušnje, pomagale da ustvari dinamično in zelo uspešno ekipo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ana Milović: Vsak vložen evro lahko pomeni korak naprej

V podcastu Popkast pod okrijem 24ur je gostovala članica ženske nogometne ekipe Olimpije i…