Nogometašice Teleing Pomurja že odštevajo zadnje ure pred začetkom srečanja v lendavskem Športnem parku. Obračun z italijanskimi podprvakinjami Torresom se bo pričel ob 19. uri, sami pa smo pred tem še pokukali v tabor Beltinčank, ki že z nestrpnostjo pričakujejo današnjo tekmo. Preberite kaj so nam pred tekmo zaupale Monika Conjar, Anja Prša in Staša Špur.


Staša Špur na prvi tekmi ne bo smela pomagati soigralkam. Zgovorna vezistka, ki je pred dnevi praznovala 26. rojstni dan, bo morala na ‘darilo’ počakati vsaj do povratnega obračuna, saj je bila na zadnji kvalifikacijski tekmi z MTK-jem izključena. Špurjeva verjame, da lahko soigralke presenetijo favoriziranega nasprotnika: “Tekme na takšnem nivoju še nismo igrale. Kot vsak športnik tudi me gremo na zmago. Vemo, da bo zelo težko, vendar ni nemogoče. Vemo, da so Italijanke favoritinje, a nas to ne prestraši. Skušale se bomo dokazati na domačem igrišču in pred domačo publiko. Poizkusile bomo parirati nasprotnicam ter pokazati dobro in borbeno igro. Z uvrstitvijo v Ligo prvakinj smo še dodatno spodbudile zanimanje za ženski nogomet, zato tudi upam, da nam bo uspelo igrati pred čim bolj polnim stadionom. Nasprotnice nas podcenjujejo, tako da je to lahko naše glavno orožje proti njim, da jih presenetimo in dokažemo nasprotno.”

“Občutki so neverjetni, saj drugič v moji karieri nastopam v Ligi Prvakinj in prvič v karieri sem v klubu, ki je prišel med 32 najboljših klubov na Stari celini. Predvidevam, da bo tekma zelo napeta, sami treniramo pod budnim očesom glavnega trenerja Jančarja in se pripravljamo na vsaj dobljeno točko. Najpomembneje je, da imamo podporo in igralke same sebe podpiramo tudi v slabih trenutkih, kot vedno do sedaj. Verjamem v nas, verjamem, da bomo srečanje odigrale vrhunsko in v Lendavi prišle do zmage,” je za SNPortal dejala Monika Conjar, ki je ob Tanji Vrabel najnevarnejše orožje Pomurja v napadu. Mlada napadalka iz Hrvaške nam je povedala še nekaj besed o svojem napredku v Pomurju: “Tu sem močno napredovala, saj imam soigralke s katerimi se odlično razumem, pomembno vlogo pri tem pa ima tudi glavni trener Bojan Jančar. Če slučajno na treningu ne gre vse po načrtih je tam zmeraj Bojan, ki razloži moje napake in jih s tem tudi odpravi. Zelo sem zadovoljna z ekipo, saj smo s soigralkami zelo povezane. Ob takšnih soigralkah ni nič nemogoče.”

19-letna napadalka, ki se je v letošnji sezoni državnega prvenstva podpisala že pod 20 zadetkov, s čimer je tudi najboljša strelka lige, je za konec krajšega pogovora še dodala: “Rada bi poudarila, da sem srečna, ker sem lahko del takšne velike ‘družine’ in upam, da bomo dosegle še več uspehov in premagale italijanski Torres.”

“Pričakujem, da bo tekma zelo težka. Vsaka od nas bo morala dati svoj maksimum in odigrati zelo osredotočeno ter pustiti srce na igrišču,” je dejala Anja Prša, ki je v kvalifikacijah Lige prvakinj doslej odigrala osem tekem in dosegla tudi dva zadetka. 20-letno branilko smo povprašali tudi po prednostih Pomurja: “Nekaj malega prednosti sicer imamo, saj smo že kar dolgo v tekmovalnem ritmu. Vendar mislim, da Italijankam to, da se jim je liga šele začela, ne bo predstavljalo prevelikih težav, saj so vseeno ekipa na nivoju in so verjetno kar dobro uigrane. Tekma na domačem terenu je zagotovo naša velika prednost in verjamem, da se bo zbrala velika množica ljudi, ki nam bo pomagala in nas dvignila. Mrežo bomo skušale ohraniti nedotaknjeno, kar bi bila velika prednost pred gostovanjem v Italiji. Vsekakor pa si želimo tudi zadeti in mislim, da nam bo to tudi uspelo. Vzdušje v ekipi je zelo dobro in prepričana sem, da lahko jutri pričakujemo zelo dobro tekmo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…