Slovenski ženski mladinski reprezentanci je po uvodnem visokem porazu z Belgijkami včeraj uspelo lepo presenečenje. V turističnem središču Büku so namreč na kolena spravili domače Madžarke in jim zadale boleč poraz v boju za napredovanje.


Edini zadetek na tekmi je v 60. minuti srečanja dosegla Nina Predanič, članica Radomelj, ki je v letošnji sezoni v prvenstvu na treh tekmah dosegla že štiri zadetke. V borbeni tekmi na razmočenem igrišču, obe reprezentanci sta skupno storili kar 39 prekrškov, beloruska sodnica Irina Turovskaya pa je posegla po kar desetih kartonih, tudi rdečem, ki ga je v izdihljajih srečanja prejela Madžarka Kajan, so si malenkost več priložnosti pripravile Slovenke in tako zasluženo osvojile vse tri točke. Dekleta so si s tremi točkami odprle pot v nadaljevanje kvalifikacij, kamor ob prvouvrščenih moštvih enajstih skupin napreduje še deset najbolje drugouvrščenih. Izbranke selektorice Petre Mikeln morajo za drugo mesto v zadnji tekmi ugnati ali remizirati Estonke, ki so tokrat tesno izgubile z Belgijo, a v primeru remija Belgija ne sme izgubiti z Madžarsko.

MADŽARSKA U19 0:1 SLOVENIJA U19
Predanič (60′)
Slovenija: Kosi, Smukovič, Predanič (68′ Škvorc), Ivanuša, Ketiš, Zadravec, Jelen, Kos, Lombar (84′ Kržan), Marolt, Jelovšek (78′ Abraham)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…