V finalu Pokala za dekleta do 17 let, so lovoriko dvignile mladinke Teleing Pomurja. S 4:1 so premagale sovrstnice iz Radomelj in s tem zaključile in potrdile odlično sezono Teleing Pomurja.


Mladinski pokal za dekleta se je začel s predkrogom med ekipama Velesovega in Jevnice, kjer so igralke iz Velesovega zanesljivo dobile dvoboj s 14:0. Pomurke so se mladinskemu pokalu pridružile v četrtfinalu, kjer jim je žreb določil ekipo iz Ptuja. Obetavne mladinke Pomurja so prvo oviro zanesljivo preskočile, saj so v Beltincih zmagale z 9:0. S petimi zadetki se je izkazala odlična Špela Kolbl. V polfinalu je žreb določil Pomurju težje delo, saj so morale odpotovati v Novo mesto. Po zahtevnem prvem polčasu, ki se je končal z 0:0, sta se v drugem polčasu razigrali “članici” Špela Rozmarič in Špela Kolbl ter skupno dosegli tri zadetke in popeljali mladinsko moštvo Pomurja v finale.

Radomljanke so se tako kot Pomurke tekmovanju pridružile v četrtfinalu. Mladinska selekcija Radomljank je imela nekoliko težjo nalogo kot Pomurke, saj so v četrtfinalu najprej igrale v Mariboru proti domačinkam. V mladinskem moštvu gostujočih Radomljank smo lahko videli kar nekaj izkušenih igralk, ki imajo izkušnje iz prvoligaških zelenic. Radomljanke so zmagale s tesnim rezultatom 0:2, zadetka pa sta dosegli Larisa Žejen in Katarina Gadnik. Verjetno so si v taboru Radomelj v polfinalu želeli izogniti tako Rudarju kot Pomurju, a jim je žreb namenil prav Velenjčanke. V zelo napetem dvoboju v Velenju so po izvajanju najstrožje kazni zmagale Radomljanke. Srečanje se je po rednem delu končalo z izidom 3:3.

Finalni dvoboj je bil prava poslastica zaključka sezone za dekleta. Okoli 200 gledalcev je spremljalo zanimivo tekmo v kateri so domačinke v prvem polčasu zadele kar trikrat. Sara Makovec je načela mrežo gostujoče vratarke Tare Komatar, kasneje je Špela Rozmarič v 17. minuti uspešno izvedla najstrožjo kazen. Špela Kolbl je piko na i v prvem polčasu dodala v 38. minuti. Začetek drugega polčasa ni prinesel sprememb, v 51. minuti je ponovno zadela Špela Kolbl. Radomljanke so svoj častni zadetek dosegle v 70. minuti, ko je Neža Bizjak zatresla domačo mrežo in postavila tudi končni rezultat 4:1.

TELEING POMURJE U17 4:1 RADOMLJE U17
Makovec (11′), Rozmarič (17′ pen), Kolbl (38′, 51′); Bizjak (70′)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…