V finalu Pokala za dekleta do 17 let, so lovoriko dvignile mladinke Teleing Pomurja. S 4:1 so premagale sovrstnice iz Radomelj in s tem zaključile in potrdile odlično sezono Teleing Pomurja.


Mladinski pokal za dekleta se je začel s predkrogom med ekipama Velesovega in Jevnice, kjer so igralke iz Velesovega zanesljivo dobile dvoboj s 14:0. Pomurke so se mladinskemu pokalu pridružile v četrtfinalu, kjer jim je žreb določil ekipo iz Ptuja. Obetavne mladinke Pomurja so prvo oviro zanesljivo preskočile, saj so v Beltincih zmagale z 9:0. S petimi zadetki se je izkazala odlična Špela Kolbl. V polfinalu je žreb določil Pomurju težje delo, saj so morale odpotovati v Novo mesto. Po zahtevnem prvem polčasu, ki se je končal z 0:0, sta se v drugem polčasu razigrali “članici” Špela Rozmarič in Špela Kolbl ter skupno dosegli tri zadetke in popeljali mladinsko moštvo Pomurja v finale.

Radomljanke so se tako kot Pomurke tekmovanju pridružile v četrtfinalu. Mladinska selekcija Radomljank je imela nekoliko težjo nalogo kot Pomurke, saj so v četrtfinalu najprej igrale v Mariboru proti domačinkam. V mladinskem moštvu gostujočih Radomljank smo lahko videli kar nekaj izkušenih igralk, ki imajo izkušnje iz prvoligaških zelenic. Radomljanke so zmagale s tesnim rezultatom 0:2, zadetka pa sta dosegli Larisa Žejen in Katarina Gadnik. Verjetno so si v taboru Radomelj v polfinalu želeli izogniti tako Rudarju kot Pomurju, a jim je žreb namenil prav Velenjčanke. V zelo napetem dvoboju v Velenju so po izvajanju najstrožje kazni zmagale Radomljanke. Srečanje se je po rednem delu končalo z izidom 3:3.

Finalni dvoboj je bil prava poslastica zaključka sezone za dekleta. Okoli 200 gledalcev je spremljalo zanimivo tekmo v kateri so domačinke v prvem polčasu zadele kar trikrat. Sara Makovec je načela mrežo gostujoče vratarke Tare Komatar, kasneje je Špela Rozmarič v 17. minuti uspešno izvedla najstrožjo kazen. Špela Kolbl je piko na i v prvem polčasu dodala v 38. minuti. Začetek drugega polčasa ni prinesel sprememb, v 51. minuti je ponovno zadela Špela Kolbl. Radomljanke so svoj častni zadetek dosegle v 70. minuti, ko je Neža Bizjak zatresla domačo mrežo in postavila tudi končni rezultat 4:1.

TELEING POMURJE U17 4:1 RADOMLJE U17
Makovec (11′), Rozmarič (17′ pen), Kolbl (38′, 51′); Bizjak (70′)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…