Včeraj pozno popoldne se je v Odrancih in Bakovcih pričel kvalifikacijski turnir U17 za ženske, na katerem se reprezentance Slovenije, Belgije, Belorusije in Litve borijo za vstop v naslednji krog kvalifikacij za Euro, ki ga bo prihodnje leto gostila Anglija. Tja vodita prvi dve mesti oziroma tudi tretje, v kolikor bi katera od omenjenih reprezentanc bila najbolje tretjeuvrščena ekipa v desetih skupinah. Mlade Slovenke so pred okrog 200 gledalci v Odrancih zlahka odpravile Litvanke s kar 8:0 in podale resno kandidaturo za uvrstitev v naslednji krog.


Huda pripeka, ki v teh dneh tolče po prekmurskih ravnicah, je že pred pričetkom turnirja povzročala nekaj težav organizatorjem, ki so se skupaj z delegatom Uefe, odločili za prestavitev prav vseh tekem turnirja za pol ure in tako bodo vsa srečanja odigrana ob 17:30, ob brezplačnem vstopu. Visoke temperature pa kljub vsemu niso pregnale nogometa željnjih gledalcev, ki so dodobra napolnili edino tribuno v Odrancih. Ob koncu so prizorišče dvoboja zapuščali zadovoljni, saj so videli zelo dobro predstavo mladih Slovenk, ki so zlahka odpravile vročine nevajenih Litvank, katere spadajo med najresnejše kandidatke za zadnje mesto. Slovenke so dominirale na terenu od prve do zadnje minute in z golom Katarine Gadnik povedle že v 12. minuti. 15 minut kasneje je izid polčasa postavila Kaja Horvat. Prava goleada pa je sledila v drugem delu, ko so Slovenke zadevale kot po tekočem traku in se z golom Lare Prašnikar globoko v sodnikovem dodatku ustavile pri številki osem.

Na drugem srečanju v Bakovcih so pred 100 gledalci favorizirane Belgijke premagale Belorusinje z 3:0. Slednje so se sicer dobro držale predvsem v prvem polčasu, ki se je končal z 0:0. Sredi polčasa so se na stadionu pojavile tudi igralke Pomurja Teleing, ki jih jutri v Beltincih čaka prvo srečanje kvalifikacij za Ligo prvakinj, ter se ob navdušenju nekaj Beloruskih navijačev odločile za bučno podporo Belorusinjam. Žal pa jim ta ni pomagala in v v drugem delu so Belgijke postavile stvari na svoje mesto ter v pičlih 20. minutah zabile trikrat in srečanje mirno pripeljale do konca.

SLOVENIJA 8:0 LITVA
Strelke: Katarina Gadnik (12, 46), Kaja Horvat (26), Špela Kolbl (51), Lara Ivanuša (61), Lara Prašnikar (64 pen, 80+3), Nika Babnik (75)
Igrale so: Sara Nemet, Melani Jelen, Pija Smukovič (58 Manca Kutnjak), Lara Ivanuša (70 Tinkara Senica), Tina Zadravec, Lara Prašnikar, Katarina Gadnik, Špela Kolbl (66 Nika Babnik), Sergeja Kržan, Špela Rožmarič, Kaja Horvat

BELGIJA 3:0 BELORUSIJA
Strelke: Amber Maximus (44, 55), Inne de Smet (61 pen)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …