Ženska nogometna reprezentanca Slovenije od 17 let je na krajše priprave odpotovala v Staro Pazovo v Srbiji. V petek in nedeljo so se pomerila z vrstnicami iz Srbije, ki so na prvi tekmi slavile s 3:0, na drugi pa so se tekmice razšle z neodločenim izidom 1:1. Reprezentantke Srbije so do zmage prišle v drugem polčasu, ko so dosegle vse tri zadetke. Na drugi medsebojni tekmi so reprezentantke Slovenije prikazale boljšo predstavo in po vodilnem zadetku Neli Hofman v 10. minuti, iztržile remi.


Videno na petkovem srečanju je povzela selektorica Tina Kelenberger: »V prvem polčasu smo si z disciplino v fazi obrambe in občasnim pritiskom na zadnjo linijo nasprotnic ustvarili osem priložnosti. Realizirali nismo niti ene. V drugem polčasu smo se borili s precejšnjim vetrom, v igri smo precej padli. Po treh individualnih napakah smo prejeli zadetke, prvega že v prvi minuti drugega polčasa. Nekaj minut kasneje smo prejeli rdeč karton, Srbkinje so zadele iz enajstmetrovke. Začetne minute drugega polčasa so bile usodne. Do 60 min smo zamenjali celotno ekipo tako, da so priložnost za igro dobile vse igralke. Smo pa v igri preizkusili tudi nekaj novih taktičnih zamisli in rotacij po igralnih mestih, da bo za drugi krog kvalifikacij za EP vse popolnoma jasno in tako v celotni ekipi in vodstvu ne bo dilem.«

“Veseli smo, ker smo si z disciplino v obrambi in igro ponovno ustvarjali priložnosti. Domačinke danes praktično niso imele prilike. Naša igra je bila na visokem nivoju, nadgradili smo petkovo predstavo, igrale so vse reprezentantke in komaj čakamo na elitni del. Osmega marca bomo s to reprezentanco imeli v Ljubljani še zadnji NZS center in kontrolni trening, nato pa sledi elite round na Norveškem,” je Kelenberger zadovoljno napovedala prihodnje aktivnosti reprezentance.

Rezultati:

23.2.2018

Srbija – Slovenija 3:0

Barjakterović 43′, Petrović 50′-11m, Ilić 62′

Slovenija: Meršnik, Ciganović, Korošec, Klopčič, Zajmi, Milovič, Vodušek, Potočnik, Žolek, Juršnik, Hofman

Igrale so še: Božič, Igerc, Sok, Kos, Fortin, Šmid, Čizmazija, Pernek, Žvokelj

25.2.2018:

Srbija – Slovenija 1:1

Bulatović 44′; Hofman 10′

Slovenija: Meršnik, Ciganovič, Korošec, Klopčič, Zajmi, Milovič, Vodušek, Potočnik, Žolek, Juršnik, Hofman

Igrale so še: Igerc, Sok, Kos, Fortin, Božič, Šmid, Čizmazija, Pernek, Žvokelj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomljanke z novim sponzorjem

Iz ŽNK Radomlje so sporočili, da ima klub novega sponzorja. To je postala zavarovalnica GE…