Selekcija Ženskega nogometnega kluba Radomlje do 15 let se z mednarodnega turnirja Cordial Cup Tirol, ki je konec tedna potekal v okolici Kitzbühela, vrača s petim mestom in potrditvijo kakovostnega dela.


Mlade Radomljanke so v močni mednarodni konkurenci zasedle peto mesto. Ekipa Karmen Ulbin in Monike Boh je v sobotnem delu turnirja z golom Maje Madon najprej premagala Grasshopper Club iz švicarskega Züricha, po golu Taje Strgar pa je padla še nemška Carl Zeiss Jena. Rumene so se na zadnji tekmi skupinskega dela tekmovanja dobro kosale tudi z ekipo Moosinninga, a so Nemke kljub golu Alicije Brinovec slavile tesno zmago.

Dve zmagi sta zadostovali za preboj v četrtfinale turnirja, v katerem je z izidom 1:0 slavila Brommapojkarna. Na koncu tretjeuvrščene Švedinje so nato v polfinalu po strelih z bele točke izgubile s Hoffenheimom, ki je osvojil turnir, Radomljanke pa so se po tesnem porazu podale v boj za peto mesto.

Prvi tekmec za končno razvrstitev je bil TFV, ki so ga Radomljanke premagale z goloma Ajde Zajc in Taje Strgar. Z zanesljivo zmago so si dekleta priigrala tekmo za peto mesto, v kateri so se udarile z ekipo St. Gallen Staad. Rumene so po zaslugi Alicije Brinovec dvakrat povedle, a so se Švicarke dvakrat vrnile v igro. O petem mestu so tako odločali kazenski udarci, ki so jih uspešno izvedle Taia Doles, Maja Madon in Ajda Zajc, Maruša Rupnik pa je zaustavila enega od poskusov nasprotnic. Radomeljske nogometašice so se ob podpori staršev veselile zasluženega petega mesta.

“S turnirja se vračamo z malce grenkimi mislimi, vendar tudi neopisljivim ponosom. Dekleta so dokazala, da lahko konkurirajo in enakovredno igrajo proti večjim evropskim klubom. V četrtfinalu smo izgubili zelo nesrečno, nadzirali smo celotno tekmo, napadali in izigravali, potem pa smo tik pred koncem dobili nesrečen zadetek. Dekleta so si zaslužila več, ampak takšen je šport. Pohvale, da so se kasneje dvignile ter naslednji tekmi odigrale in odgarale za peto mesto na turnirju, ki je bilo popolnoma zasluženo,” Karmen Ulbin pravi o razpletu turnirja.

Mlada zasedba, ki sta jo na Tirolskem vodili Karmen Ulbin in Monika Drobnič, je s skupno štirimi zmagami potrdila dobre predstave na avstrijskih tleh: “Zelo sem vesela, da imamo možnost nastopati na tovrstnih turnirjih. Izkušnje, tako močne tekme in v takšni konkurenci so za dekleta v teh letih nekaj neprecenljivega. Turnir je bil izpeljan na vrhunski ravni. Celotna organizacija, otvoritev, tekme, stadioni, zaključna slovesnost in nova prijateljstva nam bodo še nekaj časa ostali v zelo lepem spominu.

Karmen ob tem ni pozabila niti na podporo najzvestejših pristašev, staršev deklet. “Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi vsem staršem za navijanje in nesebično pomoč v času turnirja. Brez njih nam to ne bi uspelo, saj smo imeli na Tirolskem najboljše podpornike!” je še poudarila trenerka.

Za rumenosrčne so na Tirolskem zaigrale Ajda Zajc, Lara Volavšek, Špela Gerbec, Ayla Skenderović, Taja Strgar, Brina Omejec Židan, Maruša Rupnik, Taia Doles, Katja in Kaja Prelovšek, Kaja Poglednik, Alicija Brinovec, Neža Žagar, Anamarija Močnik, Nika Slapnik, Tajda Mujezinovič in Maja Madon.

Kot že zapisano, je turnir osvojil nemški Hoffenheim, ki je v finalu ugnal Essen, tretje in četrto mesto pa sta zasedli ekipi Brommapojkarne in Moosinninga, ki sta rumenim zadala oba poraza.

Naloži več sorodnih novic
  • Mura do remija in zmage

    Tudi Mura je že odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom evropskih kvalifikacij, …
  • Koper slavil nad Crveno zvezdo

    Koper je na Brdu pri Kranju, gostil eminentnega tekmeca in na koncu dosegel minimalno zmag…
  • Maribor z rezervisti ugnal Rače

    Maribor je včeraj odigral še zadnjo pripravljalno tekmo, že naslednjo sredo pa gre zares. …
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov trener v Radomljah

Poglavje 2021/22 je zaprto, v Ženskem nogometnem klubu Radomlje pa že nekaj časa pogleduje…