Naše legionarke stopnjujejo formo, tokrat je bila v ospredju Anja Milenkovič, ki je zadela za zmago Sturma, Begićeva in Čončeva sta bili zelo razpoloženi za svoji univerzi, Carinthias, klub petih slovenskih igralk, pa še naprej melje.


AVSTRIJA

Ime: Anja Milenkovič
Klub: Sturm Graz
V tretjem krogu avstrijske Bundeslige je izkušena Anja Milenković zabila svoj prvi zadetek v letošnji sezoni. Seveda ne bi bilo nič neobičajnega, če nebi zadetek padel že v prvi minuti igralnega časa. Končni rezultat tekme med Sturmom in Altenmarkom je bil 1:0.

Ime: Urška Žganec
Klub: Sturm Graz
Tudi Urška Žganec je na igrišču pustila velik delež ob zmagi graškega Sturma nad Altenmarkom. Tekmo je začela v začetni enajsterici in na zelenici ostala vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

Ime: Katja Nežmah
Klub: LUV Graz/DFC Leoben
Katja iz tekme v tekmo napreduje, kar je tudi znak, da tekme začenja v začetni enajsterici. Tako je bilo tudi v tretjem krogu, ko je LUV Graz gostil Wacker Innsbruck. Katja je odigrala celotno srečanje in v 70. minuti prejela rumeni karton.

Ime: Anisa Rola
Klub: LUV Graz/DFC Leoben
Anisa se je več kot očitno zacementirala v začetni enajsterici LUV Graza, saj je tudi srečanje tretjega kroga začela od prve minute in ostala na terenu tudi do konca tekme. LUV Graz je zmagal z 2:0.

Ime: Martina Potrč
Klub: LUV Graz/DFC Leoben
Martina odlično okreva po poškodbi. Pred dobrim tednom dni je opravila že operacijo, v nedeljo pa smo jo lahko videli na tribunah, ko je spremljala svoje nekdanje soigralke iz Maribora.

Ime: Natalija Golob
Klub: LUV Graz/DFC Leoben
Natalija je srečanje začela na klopi za rezervne igralce, a kaj hitro dobila priložnost, saj je ob polčasu zamenjala Tanjo Altenbacher. Da je “Nats”, kot jo kličejo prijatelji, odigrala le drugi polčas je krivo dejstvo, da je kasneje ob 16.30 igrala še za DFC Leoben. Natalija je za drugo moštvo LUV Graza v drugi avstrijski ligi odigrala celotno srečanje, Leoben pa je slavil z 1:0.

Anja je z zadetkom v prvi minuti prigarala zmago svoji ekipi (Foto: Jure Banfi)
Anja je z zadetkom v prvi minuti prigarala zmago svoji ekipi (Foto: Jure Banfi)

Ime: Eva Vamberger
Klub: FSK Simacek St. Pölten-Spratzern 1B
Klub Eve Vamberger tokrat ni odigral srečanja.

Ime: Kaja Eržen
Klub: Carinthias Socceer Women
Erženova je tokratno srečanje ponovno odigrala v celoti, a tokrat ni dosegla zadetka. Kljub temu ostaja na drugem mestu liste strelk druge avstrijske lige.

Ime: Lucija Mori
Klub: Carinthias Socceer Women
Lucija Mori je tudi tokratno srečanje spremljala iz klopi za rezervne igralke.

Ime: Lucija Grad
Klub: Carinthias Socceer Women
Prav tako kot Kaja Eržen, je tudi Lucija Grad odigrala celotno srečanje.

Ime: Lara Ivanuša
Klub: Carinthias Socceer Women
Lara Ivanuša se postopoma vrača po težki poškodbi, tokrat je vnovič odigrala prvi polčas srečanja.

Ime: Nastja Kavčič
Klub: Carinthias Socceer Women
Med poletnim prestopnim rokom se je v Avstrijo preselila tudi Nastja Kavčič, ki je že v prvih treh krogih dokazala svojo pravo vrednost. Tudi tokrat je odigrala celotno srečanje.

Dominika Čonč je bila odlično razpložena (Foto: Jure Banfi)
Dominika Čonč je bila odlično razpložena (Foto: Jure Banfi)

ZDA

Ime: Dominka Čonč
Klub: UT Martin
Na gostovanju pri Indiani je Dominika prikazala odlično predstavo. Odigrala je celotno srečanje, imela osem poizkusov, od tega tudi dva strela na vrata Indiane. Za piko na i svoji odlični predstavi pa je še asistirala za tretji zadetek svoje univerze. UT Martin je zmagal z 0:3.

Ime: Pamela Begić
Klub: Florida
Prvi poraz je Begićeva Florida doživela v tretjem krogu in sicer na domačem terenu proti Oklahomi. Pamela je srečanje začela na klopi za rezervne igralke in kasneje tudi vstopila v igro. Le dva dni kasneje pa se je Florida veselila že tretje zmage v letošnji sezoni. Pamela je srečanje začela v prvi postavi in svojo dobro predstavo kronala z asistenco.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…