Martina Potrč je na tekmi druge avstrijske ženske nogometne lige utrpela boleč udarec v desno nogo, ki je reprezentantki Sloveniji odvzel najmanj pol sezone. 22-letna Štajerka je ekskluzivno za SNPortal spregovorila o prvih občutkih po grdi poškodbi.


V prvem krogu druge avstrijske lige sta se pomerili B ekipi LUV Graza in St. Poltna. Tekma se je končala z rezultatom 1:4 za gostje, a bolj kot rezultat srečanja v oči bode prekršek nad reprezentantko Martino Potrč. Da takšni prekrški, ogledate si ga lahko tukaj (od 7:00 naprej), ne sodijo v nogomet, je jasno celotni nogometni javnosti, a se kljub temu takšni grobi prekrški še vedno dogajajo. Tokrat so je zgodil nad našo legionarko, ki drugo sezono nosi dres graškega LUV-a. Martina je z dvakratnim zlomom golenice izgubila veliko, najverjetneje precejšen del letošnje sezone. Ob veliki podpori soigralk in prijateljev se Martina po poškodbi namerava vrniti na travnata igrišča in se naprej razvajati navijače s svojimi vragolijami.

Foto: osebni arhiv
“Grdo in nepremišljeno posredovanje me ni oddaljilo zgolj od nogometnih zelenic!” (Foto: osebni arhiv)

Potrčeva nam je v telefonskem pogovoru pojasnila za kako težko poškodbo gre: “Zavedam se, da so poškodbe del športa, ampak vsekakor ne na takšen način, na kakršen sem poškodbo utrpela sama. Grdo in nepremišljeno posredovanje me ni oddaljilo zgolj od nogometnih zelenic, temveč tudi od mojega osebnega načina življenja! Po nekaj neprespanih nočeh se moje misli počasi umirjajo, saj ni moč spremeniti ničesar. Ob vsem negativnem še vedno ostajam pozitivna, da poškodbo saniram za življenje in ne le za nekaj let igranja nogometa. Na igrišče se bom zagotovo vrnila, kdaj pa se bo to zgodilo, pa zaenkrat še ne morem povedati. Obenem pa bi se zahvalila vsem, ki so mi v podporo.”

Naj ob tem omenimo še, da bo bivša igralka Ptuja, Slovenj Gradca, Dornave in Maribora že jutri prestala operativni poseg, tudi naše uredništvo pa Martini želi čimprejšnje okrevanje in povratek na nogometne zelenice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prekmurska velikana pred odmevno združitvijo?

Medtem, ko se Mura ukvarja z rezultatskimi težavami, se nam na slovenski nogometni sceni o…