Dekleta v slovenski ženski nogometni ligi v nedeljo čaka še predzadnje dejanje letošnje sezone. Beltinčanke in Velenjčanke bodo obračun z Mariborčankami in Radomljankami skušale izkoristiti tudi za pripravo na medsebojni obračun, a si spodrsljajev ne smeta privoščiti. Zanimivo bo tudi v skupini za obstanek, kjer je po prejšnjem krogu prišlo do spremembe na vrhu lestvice, saj so se igralke Velesovega zavihtele pred Jevnico, ki je le remizirala z ekipo Ankaran Hrvatinov. Jevničanke bodo gostovale v Novem mestu in upale, da bodo Primorke presenetile tudi na Gorenjskem.


MARIBOR – TELEING POMURJE (nedelja ob 18:00. Glavna sodnica: Aleksander Česen)
V Maribor prihajajo nove pokalne prvakinje, ki so v minulem krogu prikazale odlično igro in na domačem igrišču Radomljanke premagale s 5:0. Štajerke so v 19. krogu gostovale v Velenju, kjer so morale priznati premoč domačinkam, a zanimivo je dejstvo, da so se Mariborčanke večji del tekme poizkušale braniti, kar je malce večje presenečenje. Skozi celotno sezono so tokratne domačinke v vsako tekmo krenile agresivno in tudi napadalno usmerjeno, igrale lepo igro, a so tudi v Mariboru poškodbe tiste, ki domačemu trenerju Cipotu preprečujejo izbiro širokega spektra igralk in kombinacij. Pri domačinkah bo glavno orožje odlična Anisa Rola, ki bo s soigralkami poizkušala zaustaviti nalet Pomurja, a bo ta naloga na nedeljskem obračunu zelo težka. Ena ključnih igralk v vrstah vijolic bo tudi vratarka Sara Lovrec, ki je vsa srečanja proti Pomurju odigrala odlično. Gostje v Maribor prihajajo polne optimizma, a tudi s pritiskom. Zavedajo se, da so domačinke vselej neugoden nasprotnik, zato sproščenosti ne bo. Od Pomurk od prve minute pričakujemo velik pritisk na domača vrata, glavno orožje za dosego zadetkov pa bo, kot na vseh srečanjih do sedaj, Tanja Vrabel. Poleg Vrablove velja pohvaliti odlično formo Tjaše Tibaut, tudi Monika Conjar pa bo tista, ki bo poizkušala izboljšati svoj konto zadetkov. Favoritinje v nedeljskem obračunu v športnem parku Tabor bodo zagotovo gostje, večjega presenečenja pa ne gre pričakovati.

Mariborčanke se v letošnji sezoni dobro upirajo favoriziranim Pomurkam. (Foto: Jure Banfi)
Pri Pomurkah priložnost dobivajo tudi mlada dekleta, Špela Kolbl odlično izkorišča minute. (Foto: Jure Banfi)

RUDAR ŠKALE – RADOMLJE (nedelja ob 11:00. Glavna sodnica: Tanja Subotić)
V dopoldanskem dvoboju bodo Velenjčanke Radomljanke pričakale na glavnem igrišču mestnega Stadiona ob Jezeru. Za domačinke tudi tokrat šteje le zmaga, saj bi le z novimi tremi točkami ostale za petami svojim nasprotnicam iz Pomurja. Kot se spodobi v ligi za prvaka, bo tudi tokrat na sporedu zahtevna tekma. Ekipi sta se v prvenstvu pomerili dvakrat, obakrat pa so slavile Velenjčanke in sicer s 4:0 in 1:8. Kljub visokima zmagama pa bodo Radomljanke tokrat veliko bolj trd oreh, saj v spomladanskem delu kažejo enostavno boljše predstave, a bomo status favoritinj tokratnega srečanja pripisali kar domačinkam. Lara Prašnikar in Moira Murić bosta najnevarnejši orožji Rudarja, ob trdni obrambi, kjer kraljujeta Zala Gomboc in Maruša Sevšek, ter močni vezni liniji, bodo gostje morale na igrišču pustiti vsak atom moči, če želijo presenetiti. Gostje v Velenje prihajajo neobremenjene, a vsekakor z željo presenetiti domačinke. Vezna linija na čelu s Pamelo Begić in Barbaro Kralj bo morala v tekmo pristopiti zelo agresivno, če bodo gostje želele zaustaviti napade domačink. Pričakujemo zahtevno srečanje in borbo za vsako žogo, zato bo zanimivo spremljati, če bodo Radomljanke uspele presenetiti Velenjčanke?

Foto: Rok Zore
Lahko Radomljanke v Velenju pripravijo presenečenje? (Foto: Rok Zore)

VELESOVO – ANKARAN HRVATINI (nedelja ob 11:00. Glavni sodnik: Anže Jerič)
Obračun Velesovega in Ankaran Hrvatinov bi lahko označili že za pravi derbi, saj so igralke Velesovega kot zaklete za gostje, ki bodo skušale domačinke premagati prvič v sezoni. V minulem krogu so, po remiju Jevnice in Ankarana, Gorenjke splezale na vrh tabele lige za obstanek in držijo točko prednosti pred Jevnico. Dejstvo je, da tega mesta ne želijo izpustiti, zato lahko v nedeljo pričakujemo napadalno igro obeh moštev. Gorenjke so v spomladanskem delu v izvrstni formi, kar bodo želele dokazati tudi v nedeljskem dvoboju. Glavni orožji Velesovega bosta tudi tokrat sestri Kos, tudi tokrat pa bo v očeh javnosti napadalka Nika Lombar, ki svojo strelsko formo iz tekme v tekmo le še izboljšuje. Nepopustljive Primorke bodo tudi v Velesovem nevarne preko hitrih protinapadov, kar so dokazale tudi v Jevnici. Lina Čepak in Barbara Kunej bosta glavni orožji gostij, a če bodo želele igralke Ankarana presenetiti domačinke, bodo morale v obrambi igrati bolj zbrano. Kljub vsemu velja omeniti, da sta Kaltrina Shaqiri in Tina Pšaker eni glavnih orožij gostij v obrambnih vrstah, saj sta v Jevnici zaustavili marsikateri napad domačih igralk in s tem preprečili zadetek. Čeprav vezna linija Primork v Jevnici ni prišla do izraza, pa so slednje Primorke tudi na sredini igrišča dobro zapirale prostor in s tem onemogočale hitro igro, kar bo tudi eno od orožij gostujočega trenerja Dragana Puzića.

Bodo Gorenjke še tretjič v sezoni ugnale Primorke? (Foto: Rajko Kozinc)
Bodo Gorenjke še tretjič v sezoni ugnale Primorke? (Foto: Rajko Kozinc)

KRKA – JEVNICA (nedelja ob 18:30. Glavni sodnik: Denis Milutin)
Novomeščanke tudi v 20. krogu čaka zelo zahtevno srečanje, saj v Novo mesto prihajajo Jevničanke, ki so se v minulem krogu, ko so povedle trikrat, morale sprijazniti le s točko. Tokrat bodo gostje želele osvojiti vse tri točke, a ob številnih poškodbah, ki jih pestijo, bo tudi nedeljski obračun poglavje zase. Kljub številnim poškodbam pa veseli dejstvo, da se je po odsotnosti in težki poškodbi v kader gostij vrnila Polona Petrač, ki je svojo kvaliteto dokazala že takoj po povratku na igrišča, saj je zabila dva zadetka. Ob Poloni bo ena ključnih igralk tudi kapetanka Nastja Kavčič. Javnost in navijači Jevnice bodo veliko pričakovali tudi od številnih mladih igralk, ki iz tekme v tekmo postajajo ključne igralke Jevnice. Od Novomeščank pričakujemo zelo dober prvi polčas, podobno kot na številnih tekmah do sedaj pa lahko pričakujemo padec v drugem polčasu, saj ključne igralke članske ekipe Krke, ob vikendih igrajo tudi mladinske tekme, zato je padec očiten in pričakovan. Pod velikim vprašajem je še vedno Pija Smukovič, sestra Dejana Kelharja, ki se je pred dnevi z Zvezdo veselil državnega naslova, medtem ko so ostale igralke zdrave in si seveda želijo presenečenja.

Novomeščanke so na tekmi v začetku maja namučile Jevničanke. Kako bo tokrat? (Foto: Mateja Vodlan)
Novomeščanke so v začetku maja že namučile Jevničanke. Kako bo tokrat? (Foto: Mateja Vodlan)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…