Danes ob 18. uri je bil v prostorih Nogometne zveze Slovenije opravljen žreb nove sezone, a na spisku ligaških ekip presenetljivo ni bilo osemkratnih državnih prvakinj iz Novega mesta. V pokalu letos brez predkroga.


Pred kratkim smo potrdili informacijo o nastopu Ajdovščine v prvi slovenski ženski ligi, a v članski konkurenci tudi letos ne bo nastopalo deset ekip. V letošnji sezoni bomo spremljali ligo brez novomeške Krke, ki tokrat za tekmovanje ni prijavila članske ekipe. Vsekakor je to veliko presenečenje za celotno nogometno javnost. Kljub temu pa je potrebno poudariti, da so mlade Novomeščanke v minuli sezoni imele preobremenjen urnik, saj so ključne mladinke igrale tako v mladinskem kot tudi v članskem moštvu. Poleg velike izgube za žensko člansko ligo pa je zagotovo pozitivno to, da se ženski nogomet nogomet prebuja tudi na zahodnem koncu Slovenije. Tako bomo v novi sezoni ob Ankaranu lahko premierno spremljali tudi dekleta iz Ajdovščine. Sezona se bo začela 24. avgusta.

SŽNL, 1. krog, 24. avgust:
Velesovo – Ajdovščina
ŽNK Radomlje – ŽNK Rudar Škale
ŽNK Preša Slovenj Gradec – ŽNK Maribor
ŽNK Jevnica – ŽNK Teleing Pomurje Beltinci
ŽNK Ankaran Hrvatini je prost.

Če bomo žensko ligo lahko spremljali z istim številom ekip, pa lahko z žalostjo sporočimo, da bo tokrat v ženskem pokalu nastopalo le sedem ekip. Zaradi nezadostnega števila prijavljenih ekip v pokalu zato letos ne bo predkroga, Pomurke, zmagovalke in braniteljice naslova, pa se bodo pokalu pridružile v drugem krogu omenjenega tekmovanja. Prijavljene ekipe v ženskem pokalu Slovenije so Rudar Škale, Velesovo, Maribor, Teleing Pomurje, Ajdovščina, Radomlje in Ankaran Hrvatini. Prvi krog pokalnega tekmovanja bo na sporedu 1. oktobra.

Ženski pokal NZS, 1. krog, 1. oktober:
Ajdovščina – ŽNK Rudar Škale
ŽNK Maribor – ŽNK AH Mas Tech
ŽNK Radomlje – Velesovo

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…