Le kdo bi bil najprimernejši sogovornik ob žrebu Lige prvakinj, kjer je ples kroglic Pomurkam namenil italijanski Torres, kot Kristina Erman. 21-letna reprezentantka Slovenije je v minuli sezoni namreč igrala za oba kluba, jeseni za Pomurje, pozimi pa ji je uspel veliki met, saj je spomladanski del sezone odigrala v dresu Torresa.


“Verjamem, da lahko Pomurje premaga Torres. Poleti so se namreč stvari v Torresu precej spremenile, prišle so mljaše igralke, zato vem, da lahko Pomurkam s pravim pristopom in disciplino, ki jo trener Bojan Jančar zahteva, tudi uspe,” so bile uvodne besede krilne igralke, ki bo kariero najverjetneje nadaljevala na Apeninskem polotoku. Nekdanjo članico Krke, Jevnice, Rudarja, Süd Burgenlanda in Pomurja smo povprašali še o možnostih Pomurja za napredovanje ter o italijanskih pomanjkljivostih in nevarnostih: “Priložnost za napredovanje bo, a težko ocenim na kakšnem nivoju je trenutno Torres, poznam kvaliteto igralk, ki so ostale v klubu, medtem ko o stanju novink težko govorim. Pomanjkljivosti vidim v obrambi, predvsem osrednji del obrambe je nekoliko počasnejši. Bočne igralke so zelo kvalitetne in hitre, predvsem pa borbene, medtem ko je v napadu precej odvisno od dnevne forme. Res je, da je izkušena Silvia Fusseli, ena glavnih napadalk v minuli sezoni, ostala v klubu, a bodo Pomurke v primeru, da jo bodo dobro zaprle, pridobile veliko. Na sredini igrišča pa je nevarna tudi Giulia Domenichetti. Potrebno jih bo dobro pokriti in zaprti, saj bodo v nasprotnem primeru nevarne vse!”

Torres je poleti zamenjal trenerja, odšlo je kar dvanajst igralk, a Beltinčanke zaradi tega ne čaka nič kaj lažja naloga, s čimer se je strinjala tudi naša sogovornica, ki kot enega od adutov Pomurja vidi tudi timsko delo: “Pomurke bi lahko grozile predvsem preko protinapadov, saj so Italijanke v sredini zelo močne in so kljub mladosti zelo borbene, kar je že značilno za italijansko šolo. Moštvo je sicer poleti zamenjalo trenerja, odšlo je kar dvanajst igralk, med njimi tudi legendarna Patrizia Panico in ena glavnih vezist Sandy Meandly, zato je taktika vsaj za zdaj še neznanka. Igralke Pomurja se morajo zavedati, da zagotovo ne bo lahko, podcenjevanja si kljub številnim spremembam pri Torresu ne bodo smele privoščiti, vem pa, da jih bo timsko delo rešilo. Tudi, če jim ne bo uspelo, jim že sedaj iskreno čestitam za napredovanje v samo Ligo prvakinj. Pesti pa bom stiskala za slovenski klub!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…