Tekme šestega kroga ženskega prvenstva so ponudile precejšnje presenečenje v Radomljah, saj so se zmage po zadetku Eve Mirtič veselile gostje iz Slovenj Gradca. Na Gorenjskem so domačinke potrdile vlogo favorita, tudi v Ajdovščini in v Ankaranu, kjer sta gostovali ekipi Maribora in Pomurja, sta se tekmi razpletli po pričakovanjih.


RADOMLJE 0 : 1 SLOVENJ GRADEC 
Strelka: Mirtič (74′)

Radomlje: Čevnik, Čagran, Smukovič, Breznik, Kralj, Jagarinec, Jereb (Žejen 84′), Rojc, Šarlah, Predanič, Boh.
Slovenj Gradec: Karnjus, Mirtič, Poberžnik, Duronjić, Straka, Zupanc, Bijelić, Jevtić, Ješovnik (Syla 89′), Malinić, Preksavec (Kašnik  73′).

Prvovrstno presenečenje šestega kroga smo videli v Radomljah, kjer so gostujoče Slovenjgradčanka, po podaji Sanje Malinić, z zadetkom Eve Mirtič v 74. minuti prišle do pomembnih treh točk. To je bil že četrti zadetek Mirtičeve v letošnjem prvenstvu. V domačem taboru niso bili najbolj zadovoljni s sojenjem, a kljub temu igra domačink ni bila učinkovita kot v samem uvodu v prvenstvo. Korošice so, v dresu katerih je izstopala predvsem Anita Straka, več kot očitno z okrepitvami zadele v polno, saj so se zoperstavile v odlični, borbeni igri in domačinkam niso dopuščale razvoja lastne igre. Kljub temu so si Radomljanke sicer priigrale priložnosti, a tokrat Branka Karnjus, vratarka Slovenj Gradca, ni imela pretiranega dela. Slovenjgradčanke so po uvodnih dveh porazih v prvenstvu nanizale kar štiri zaporedne zmage, vzdušje v samem moštvu je odlično, v sedmem krogu pa si bodo lahko oddahnile, saj so proste. Radomljanke v sedmem krogu potujejo nedaleč stran in sicer v Jevnico, kjer bodo poizkušale izboljšati svoj pristop in vknjižiti vse tri točke.

Foto: Rok Zore

VELESOVO 4 : 0 JEVNICA 
Strelke: E. Kos (32′), Premk (61′), Šiljak (77′), L. Kos (89′)

Velesovo: Mencinger (Kovač 58′), E. Kos, Slemc, L. Kos, Bešter (Ravnik 67′), Smolnikar (Zavrl 67′), Lombar, Rozman, Murnik (Premk 43′), Todorović, Šiljak.
Jevnica: Zilić, Vodlan, Bakač (Zajc 46′), Zver, Marolt (Remec 63′), Zupančič, Gregorčič, Koprivnikar (Krajnović 63′), Čiča, Kastelic, Femec.

Gorenjke so v šestem krogu le okusile slast zmage. V prvem polčasu, ki je bil za oko lepši kot drugi, smo lahko videli pritisk domačink na vrata Zilićeve. Igralkam Velesovega je žilavo obrambo Jevnice uspelo premagati v 32. minuti prvega polčasa, ko je po podaji Lucije Kos zabila sestra Evelina in tako zabila svoj četrti zadetek v letošnji sezoni. V drugem polčasu so si tudi gostje priigrale nekoliko priložnosti, imele tudi imenitno priložnost za izenačenje v 55. minuti, a je veselje Maji Zajc preprečila domača vratarka Mencinger, ki je kasneje prejela grd udarec v roko ter tri minute kasneje odšla z igrišča. Uspešno jo je zamenjala Eva Kovač. V nadaljevanju so Gorenjke pritisnile in v 61. minuti tekme tudi povišale prednost. Zadela je Lilija Premk. To je bil njeni tretji zaporedni zadetek in ob tem lahko upravičeno potrdimo odlično formo omenjene igralke. Kasneje so igralke Jevnice posegle po taktični spremembi, želele so priti do zadetka, zato je gostujoči trener v napad poslal kar tri igralke. S to taktično potezo so sicer Jevničanke bile nekoliko bolj nevarne iz protinapadov, a so Gorenjke izkoristile luknjo v sami obrambi Jevnice. Tako je Vanja Šiljak v 77. minuti zabila za 3:0, končni rezultat pa je z prekrasnim zadetkom postavila Lucija Kos. Prepotrebna zmaga domačink, a jih na žalost že v naslednjem krogu čaka težko gostovanje pri Teleing Pomurju. Jevničanke, kot že rečeno, v sedmem krogu gostijo Radomljanke.

AJDOVŠČINA 0 : 11 MARIBOR
Strelke: Hanžič (5′, 27’/11m, 71′, 82′), Špes (32′, 43′), Peruš (60′), Ketiš (62′, 77′), Ulbin (74′), Uršič (80′)

Ajdovščina: Bric, Cigoj, Jesenko (Slokar 46′), Jerkič, Krapež, Jesenko B, Močnik, Ferjančič (Kompara 82′), Raspor (Winkler 63′), Bratina (Lokar 75′), Bajc.
Maribor: Lovrec, Ploj, Ketiš, Takač (Senekovič 46′), Ulbin K., Miljkovič, Špes, Peruš (Garmut 75′), Uršič A., Uršič N., Hanžič.

Štajerke so v Ajdovščino prišle po tisto kar so po 90 minutah igre tudi odnesle. Z odločno igro so domačinkam zabile 11 zadetkov, na svoj račun pa je danes prišla mariborska “Brazilka”, kot jo rade kličejo soigralke. Živa Hanžič je v peti minuti srečanja načela ajdovsko mrežo in v 82. minuti tudi zaključila današnjo “goliado” v Ajdovščini. Mariborčanke so po težki pokalni tekmi premagale še Ajdovke in tako naznanile vzpon forme. Da so za razred boljše in izkušenejše od današnjih domačink, ni nobena skrivnost, zato pa bodo v sedmem krogu morale veliko bolj garati, saj v goste prihajajo Ankarančanke, ki so danes izgubile proti Pomurju. Ajdovke še naprej čaka naporen ritem, tokrat gostujejo pri Rudarju iz Velenja, ki bo vsekakor zelo težek nasprotnik.

ANKARAN HRVATINI 1 : 12 TELEING POMURJE
Strelke: Bojčić (52’/ag); Tibaut (8′, 39′), Conjar (12′, 32′, 52′), Rogan (18′), Pasar (37’/ag), Špur (50′, 80’/11m), Vrabel (63′), Kolbl (73′), Zver (89′)

Ankaran Hrvatini: Germek, Celin, Shaqiri, Bužan (Udovič 46′), Oblak, Kunej (Kalčič 65′), Čepak, Pasar, Požar (Piciga 70′), Piuca (Vehar 46′), Lofino.
Teleing Pomurje: Nemet, Bojčić (Zelko 70′), Prša, Stipančević, Rogan (Marič 61′), Rozmarič (Kolbl 55′), Špur, Tibaut, Zver, Conjar (Grabar 75′), Vrabel (Jelen 61′).

Pomurke so tudi danes pokazale pravi pristop in upravičile vlogo favorita ter Ankaran Hrvatine premagale z 1:12. Vnovič se je s “hattrickom” izkazala hrvaška napadalka Monika Conjar. Primorke so danes nastopile v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj v začetni enajsterici ni bilo standardne Tine Pšaker, namesto nje je priložnost dobila Linda Piuca. Pomurke so že v 8. minuti srečanja preko Tjaše Tibaut povedle in kasneje le še stopnjevale igro z zadetki. Za Primorke je bil to odličen preizkus napredka napram minule sezone. Igralke Teleing Pomurja so z zmago uspešno prestale generalko pred sredino tekmo Lige Prvakinj in še enkrat več prikazale superiornost, s katero so se tudi povzpele na sam vrh prvenstvene razpredelnice. Primorke v sedmem krogu čaka težko gostovanje pri Mariborčankah, Pomurje pa gosti neugodne Gorenjke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V dvoboju z Olimpijo želijo ponoviti jesensko predstavo

S tekmami 14. kroga se zaključuje redni del Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Članska…