V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo še sedem moštev. Klub iz Ptuja je namreč bil iz tekmovanja izključen.


Ptujčanke so se skozi to sezono ukvarjale s številnimi težavami, že v jesenskem delu pa so večkrat mukoma iskale zadostno število igralk za tekme. Velikokrat so jih igrale brez menjav, občasno so kakšen obračun odigrale celo z manj kot enajstimi v začetni postavi. Težave s kadrom so se med zimskim odmorom še povečale, potem ko so se tudi nekatere Ptujčanke pridružile številnim slovenskim igralkam, ki so se pred nadaljevanjem sezone odločile za igranje avstrijskega nižjeligaškega nogometa. Priljubljeni destinaciji sta bili predvsem Hof bei Straden in Vogau.

Prvo tekmo za zeleno mizo so nogometašice iz najstarejšega slovenskega mesta izgubile že v drugem krogu, ko bi morale gostovati pri Olimpiji. Ko so pred tednom dni vajo ponovile in so vnovič odpovedale dvoboj v prestolnici, tokrat bi nasprotnice morale biti nogometašice Ljubljane, je bilo povsem jasno, da bo vodstvo tekmovanja brez usmiljenja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ana Milović: Vsak vložen evro lahko pomeni korak naprej

V podcastu Popkast pod okrijem 24ur je gostovala članica ženske nogometne ekipe Olimpije i…