Minuli konec tedna so bile prvič v sezoni 2022/23 aktivne vse tri selekcije ŽNK Radomlje, ki nastopajo v tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.


Klubski zasedbi do 15 in 17 let, ki branita naslov državnih prvakinj, sta nadaljevali niz zmag. Kadetinje so bile na domačem igrišču boljše od Krima, z nasprotnicami iz prestolnice pa se je merila tudi selekcija DU15. Rumene so bile na domačem igrišču boljše od Olimpije. Dekleta ekipe do 13 let je na drugem turnirju sezone v Radljah ob Dravi odigrala dve tekmi.

ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 – ŽNK KRIM DU17 8:0 (2:0)
Strelke:
Madon (24′), Dasović Ravnik (41′), Gerbec (63′, 65′), Omerzu (74′, 86′), Osolnik (87′), Zajc (90′)

Kadetska selekcija ŽNK Radomlje Medex je četrto zmago sezone vknjižila v petkovem večeru. Zasedba trenerja Marjana Grilja je hitro zagospodarila na domači zelenici, a so se Krimovke s čvrsto postavitvijo pred svojim golom dobro branile do 24. minute, ko je po kotu zadela Maja Madon. Štiri minute pred odmorom je prava mojstrovina uspela Gali Dasović Ravnik, kapetanka rumenih pa je postavila izid polčasa.

Tretji zadetek je padel po dobri uri igre, v 63. minuti je v polno merila Špela Gerbec, ki je kmalu zatem zadela še drugič. V 74. in 86. minuti se je veselila Ula Omerzu, najprej po podaji Alicije Brinovec, nato pa še po samostojni akciji in spretnem preigravanju. V končnici tekme je bila najprej natančna še Ula Osolnik, končni izid tekme pa je z uspešno izvedenim prostim strelom postavila Ajda Zajc. Kadetinje bodo tekmo petega kroga lige v Mariboru odigrale v sredo, 5. oktobra.

Foto: ŽNK Radomlje/Tomaž Strgar

ŽNK RADOMLJE DU15 – ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA DU15 4:0 (1:0)
Strelki:
Strgar (13′, 36′, 56′), Slapnik (32′)

Selekcija ŽNK Radomlje DU15 je po tritedenskem tekmovalnem premoru prvenstvo nadaljevala s tekmo proti Olimpiji. Četa Karmen Ulbin in Roka Šrimpfa je na domačem igrišču prvič zaigrala v dresih, ki jih krasi logotip podjetja Moji štruklji. Ljubljanska mreža se je v Športnem parku Radomlje zatresla štirikrat, prvič v 13. minuti, ko je prvega od treh zadetkov dosegla Taja Strgar.

Prednost gostiteljic je v drugi minuti nadaljevanja tekme povišala Nika Slapnik, drugo zmago sezone pa je z goloma v 36. in 56. minuti povišala kapetanka Taja Strgar. Radomljanke bodo niz zmag skušale nadaljevati tudi v oktobru, ki ga bodo odprle z nedeljskim gostovanjem v Velesovem.

Foto: ŽNK Radomlje/Tomaž Strgar

ŽNK RADOMLJE DU13 – NŠ ŽNK RADLJE DU13/ŽNK PODRAVJE ALUMINIJ DU13

Najmlajša selekcija na državnem nivoju je drugi turnir sezone odigrala v Radljah ob Dravi, na Koroškem pa je odigrala dve od načrtovanih treh tekem. Rumenosrčna dekleta so se pod vodstvom Karmen Ulbin merile z domačinkami turnirja in Podravjem.

Selekcija ŽNK Radomlje DU13 je bila aktivna tudi med tednom, ko so dekleta pod taktirko Monike Drobnič nabirale izkušnje v fantovski ligi MNZ Ljubljana, tokrat so gostovale v Črnučah.

Foto: ŽNK Radomlje/Tomaž Strgar

Pester zaključek tedna je tudi za najmlajšimi Radomljankami, ki so v petek sodelovale na Nogometnem igralnem dnevu, ekipa trenerke Maje Zajc pa se je v soboto v ligaškem tekmovanju MNZ Ljubljana zoperstavila fantom NK Vir, NK Ihan in NŠ Domžale Dob.

Foto: ŽNK Radomlje/Tomaž Strgar
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jesenski del pod streho, Pomurkam se nasmiha nov naslov

Z zaostalim obračunom 9. kroga državnega prvenstva med ekipama Primorja in Krima se je tud…