Po izvrstni torkovi predstavi, ko je ženska U17 reprezentanca Slovenije razbila Litvo s kar 8:0, so se mlade Slovenke danes v drugem krogu pomerile z Belorusinjami in izgubile z rezultatom 4:3. Na drugi tekmi v skupini je Belgija premagala Litvo s 5:0 in s šestimi točkami kraljuje na vrhu lestvice. V zadnjem krogu, ki bo odigran v nedeljo 11. avgusta, bodo Slovenke morale zmagati, če želijo upati na nastop v drugem kvalifikacijskem krogu za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo ga bo prihodnje leto gostila Anglija.


Izbranke Tine Kalenberger so v Odrancih bile v rezultatskem zaostanku že od samega začetka srečanja in so po 51. minutah zaostajale že za dva zadetka, vendar so se pobrale in s pomočjo kapetanke Lare Ivanuše, ki je zabila “hattrick”, v 60. minuti izenačile na 3:3. Do konca srečanja je Slovenija iskala še četrti zadetek, vendar so igralke v belem preveč grešile, kar se jim je maščevalo v izdihljajih tekme, ko so Belorusinje preko Šhupove zabile še četrtič. Slovenke so si tako precej zakomplicirale življenje v kvalifikacijski skupini 7 in se bodo v zadnjem krogu srečale z Belgijo, ki je danes premagala Litvo z rezultatom 5:0 in je po dveh krogih na vrhu lestvice s 100% izkupičkom točk. Sledijo Belorusinje in Slovenke, ki bodo tako morale v zadnjem krogu osvojiti vse tri točke.

BELORUSIJA 4:3 SLOVENIJA
Strelke: Oksana Dranovskaja (2, 34), Anastasia Šhupova (51, 80); Lara Ivanuša (26, 57 pen, 60)
Slovenija: Sara Nemet, Melani Jelen, Pija Smukovič, Ines Pijukovič (76 Kaja Horvat), Lara Ivanuša, Tina Zadravec, Lara Prašnikar (69 Nika Babnik), Katarina Gadnik, Špela Kolbl, Sergeja Kržan (79 Karmen Godina), Špela Rozmarič.

BELGIJA 5:0 LITVA
Strelke: Jana Janssens (16), Petra Baldewijns (33), Inne De Smet (36), Chloe Velde (76), Henriëtte Awete (80)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke ostale brez finala

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes ob 19:30 pomerila proti ženski reprezen…