Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na današnji seji sprejel odločitev, da bodo v prihodnji sezoni lige prvakinj slovenske barve zastopale nogometašice Pomurja.


Pomurke so pred prekinitvijo prvenstva vodile na razpredelnici 1. SŽNL in imele pred drugouvrščeno Olimpijo, ob odigrani tekmi več, šest točk naskoka. V trinajstih krogih so zmagale prav tolikokrat. Ker je prvenstvo bilo prekinjeno in ne bo dokončano se prvakinj za sezono 2019/20 ne bo razglasilo. Odločitev NZS o potniku v ligo prvakinj sledi smernicam Uefe, da se udeleženec določi na podlagi športnih dosežkov v času zaključka prvenstva.

“Ob upoštevanju športnih rezultatov (upošteva se lestvica ob zaključku tekmovanja v 1. SŽNL) in rezultatov licenciranja ter skladno z navodilom UEFA, da je udeleženec v UEFA Ligi prvakinj določen na podlagi športnih dosežkov v času zaključka prvenstva, je izvršni odbor za udeleženca v UEFA Ligi prvakinj v tekmovalni sezoni 2020/21 določil ŽNK Pomurje Beltinci,” so svojo odločitev obrazložili na nogometni zvezi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentančna okrepitev v Ljubljani

Novinke med žensko nogometno elito pri nas, so predstavile odmevno okrepitev na sredini ig…