Po dobrem začetku kvalifikacij in lepi zmagi v gosteh na Slovaškem, je danes sledil še drugi zaporedni domači poraz. Tokrat so v Velenju klonile proti Irkam, ki so zasluženo slavile s 3:0. Za razliko od naših, so pokazale več zbranosti ter tako izkoristile priložnosti ki so si jih pripravile. Tekma je bolj kot ne bila odločena že v prvem polčasu, ko sta zadele Fiona O’Sullivan v 12. minuti in Aine O’Gorman malo pred koncem drugega polčasa. V nadaljevanju  je zmago potem samo še potrdila Denise O’Sulivan.


Kvalifikacije za SP – 3. krog. Glavna sodnica: Lilach Asulin.
Velenje: stadion ob Jezeru,  gledalcev.
SLOVENIJA 0:3 IRSKA
Strelke: F. O’Sullivan (12), O’Gorman (42), D. O’Sullivan (46)

Slovenija: Čevnik, Tibaut, Benak, Rola, Grad, Žganec, Milenkovič, Jerina, Nikl, Eržen (63 Erman), Zver. Selektor: Damir Rob.
Irska: Byrne, Cooke, Tracy, Quinn, Gorman, D. O’Sullivan (79 Littlejohn), Russell, Duggan, F. O’Sullivan (87 Roche), Smyth, O’Gorman (89 De Burca). Selektorica: Susan Ronan.

V Velenju se je v malo hladnejšem vremenu, kot smo ga bili vajeni nekaj zadnjih dni, zbralo podobno število gledalcev, kot se jih na tekmah domačega Rudarja. Po vzpodbudnih izjavah iz domačega tabora pred samo tekmo, je tudi večina gledalcev prišla z upanjem da vidi prvo domačo zmago in preboj na trenutno drugo mesto 1. kvalifikacijske skupine.

Tekma se je začela dokaj enakovredno in je potekala predvsem na sredini igrišča. Prva je do strela prišla domača reprezentanca . Že v 1. minuti tekme je po udarcu iz kota poskusila Tjaša Tibaut vendar je bila nenatančna in strel je zletel mimo vrat. V 9. minuti so Irke odgovorile,  vendar se domača vratarka Sonja Čevnik ni dala presenetiti in ostalo je pri začetnem rezultatu.  V 12. minuti pa prvi zadetek, gostje so prodrle po desni strani, sledil je lep predložek v sredino kjer je do žoge prišla Fiona O’Sullivan in povedla gostujoče igralke v vodstvo.  Gostujoči zadetek je domačinke kar nekoliko presenetil, saj so rabile kar nekaj časa da so vzpostavile ravnovesje na igrišču. V drugi polovici prvega polčasa se je to le zgodilo. Slovenke so imele pobudo, s streli so tudi poskusile Jerina, Žganec in Eržen, vendar vse neuspešno. Ko se je konec prvega polčasa počasi že bližal, pa nov šok in zadetek Irk. Po globinski podaji ene od soigralk je ob robu domačega kazenskega prostora, do žoge prišla O’Gorman in z natančnim strelom povišala vodstvo na 2:0.

Ko smo v drugem polčasu pričakovali pritisk domačink in lov za zaostankom, pa takoj na začetku nov šok.  Že v prvi minuti nadaljevanja so gostje zadele še tretjič. Po visoki podaji pred gol, je z glavo ena od Irk podaljšala žogo do Denise O’Sullivan, katera je prav tako z glavo natančno merila in dokončno odločila zmagovalca. V nadaljevanju je sledila bolj nezanimiva igra. Logično, saj je zgodnji zadetek v drugem polčasu prav gotovo pustil psihološki pečat na Slovenkah, gostje so pa želele igro kar se da mirno pripeljati do konca. V 63. minuti, je sledila edina menjava na slovenski strani. Kajo Eržen, ki je bila igro primorana zapustiti zaradi udarca v glavo, je zamenjala Kristina Erman.  V zadnjih petnajstih minutah srečanja je sledil še zadnji pritisk domačink, ki so stremele vsaj k častnemu zadetku. Pobudnica večine akcij in zaključnih strelov je bila Mateja Zver, vendar njej in ostalim zadetka ni uspelo doseči tako da je ostalo pri 3:0 za Irke.

Ne gre se znebiti občutka da so naše danes igrale še pod vtisom visokega poraza proti Nemkam. Kar nekako jim ni uspelo vršiti pritiska, bilo pa je tudi preveč individualnih napak ter premalo sodelovanja. Končni rezultat je vsekakor previsok, in ne odraža dejanskega razmerja v kvaliteti obeh reprezentanc. Irke so danes bile bolj zbrane in so, za razliko od naših, izkoristile pripravljene priložnosti.

Avtor: Erik Gruškovnjak

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke bodo napadale prvo zmago v skupini

Slovenska ženska reprezentanca bo v petek, 1. decembra igrala peto tekmo v skupinskem delu…