Danes ob 15. uri se je na stadionu Lučko v Zagrebu odigralo srečanje predzadnjega kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Kanadi. Ženski reprezentanci Hrvaške in Slovenije sta se razšli z minimalno zmago domače ekipe. Andreja Nikl, članica Teleing Pomurja, je v 80. minuti stresla vratnico.


HRVAŠKA 1 : 0 SLOVENIJA
Lojna (15′)

Hrvaška: Bačić, Balog, Hercigonja-Moulton, Nevrkla, Baban (Petrović 75′), Landerka, Čop, Lojna, Joščak, Kalamiza (Gaiser 64′), Šalek (Anderlić 84′). Selektorica:
Slovenija: Mori, Tibaut, Benak, Rola, Erman (Kralj 45′), Jerina, Grad, Žganec, Nikl (Šiljak 83′), Zver, Eržen (Rogan 71′). Selektor: Damir Rob

Selektor Rob je na zelenico znova poslal obrambno linijo, s katero je reprezentanca v preteklosti že navduševala, a tudi tokrat dekleta niso imela sreče. Kljub odličnem začetku Slovenk, ki so poizkušale preko Mateje Zver in Kaje Jerina, in po prvotnem desetminutnem pritisku, ko je do priložnosti prišla še Kristina Erman, so Hrvatice v 15. minuti iz prve prave priložnosti tudi povedle. Kalamiza je lepo podala, Izabeli Lojno pa ni bilo težko zadeti vrata Morijeve. Po doseženem zadetku so Hrvatice dobile dodatna krila, a je vrata Slovenije branila razpoložena Lucija Mori. Tako sta le tri minute kasneje priložnosti Joščakove in Lojne ostali neizkoriščeni. V 25. minuti je poizkus Mateje Zver zletel mimo hrvaških vrat, kot tudi pet minut kasneje poizkus Čopove. V 34. minuti so vnovič zapretile tudi Hrvatice, a tudi tokrat brez velike nevarnosti, je pa morala v 37. minuti ponovno posredovati Lucija Mori. Do konca polčasa ni bilo omembe vredne priložnosti, le v sodnikovem podaljšku so zapretile Hrvatice, ko je strel Landeke končal v Lucijinih rokah.

V začetku drugega polčasa je selektor Damir Rob namesto Kristine Erman v igro poslal Barbaro Kralj. V 49. minuti je do priložnosti prišla Lucija Grad, a je hrvaška vratarka strel ubranila. V 62. minuti so Hrvatice zapravile izredno priložnost, ki se je ponudila Kalamizi, a je strel zletel mimo vrat Lucije Mori. V 67. minuti je slovenska obramba kar dvakrat blokirala strel Hrvaticam, najprej je s strelom poizkusila Šalek, kasneje pa še Hercigonja-Moulton, a kot že rečeno, je bila slovenka obramba tokrat uspešnejša. V 71. minuti je v igro vstopila Manja Rogan, ki je na zelenici nadomestila Kajo Eržen. V 80. minuti pa je po dolgi žogi Andreje Nikl vratarka Bačić žogo preusmerila v prečnik, kasneje pa je s strelom poizkušala še Manja Rogan, a so Hrvatice njen strel blokirale. Odlična priložnost za izenačenje ni bila izkoriščena. Le dve minuti kasneje, torej v 82. minuti, je poizkušala še Urška Žganec, a je strel zletel mimo vrat Bačićeve. Le minuto kasneje je vnovič poizkušala še Mateja Zver, a tudi tokrat brez sreče.

In kaj nam razkrijejo statistični podatki? Slovenke so poizkušale zadeti iz enajstih priložnosti, od tega so v okvir vrat odšli točno trije streli, medtem, ko so imele domačinke pet strelov v okvir vrat Morijeve. Slovenke so dobile tudi bitko v številu kotov, saj smo zabeležili sedem udarcev iz kotov Sloveniji, medtem ko so Hrvatice imele šest udarcev iz obeh kotov. Reprezentanci sta se po enkrat znašli v prepovedanem položaju, so pa bile Slovenke nekoliko agresivnejše, saj so povzročile dvanajst prekrškov, pet več kot Hrvatice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…