Gorenjke so po skromnem jesenskem delu v spomladanski del krenile polne energije in si priigrale prvo mesto v ligi za obstanek. Mlada ekipa Primoža Štrajharja je celotni Sloveniji dokazala, da se z dobrim delom daleč pride. V taboru Velesovega so lahko zadovoljni s prvim mestom v ligi za obstanek.


Zanimivo dejstvo je, da so igralke Velesovega v ligi zbrale 30 točk, dve točki več od četrtega Maribora, ki je igral v ligi za prvaka. Kljub odličnemu spomladanskemu delu sezone, pa na začetku sezone ni kazalo najbolje. V uvodni jesenski del so Gorenjke krenile s porazom proti Velenjčankam, a že v drugem krogu pokazale svoje kvalitete, ko so Slovenjgradčanke odpravile s 4:0. Z nekoliko tesnim rezultatom so v tretjem krogu morale priznati premoč Jevnici. Po krogu odmora so Gorenjke čakale kar tri izredno težke tekme. Najprej so doma gostile Radomljanke, gostovale pri Mariborčankah in nazadnje še na domače terenu igrale proti Pomurju. Na žalost stroke in igralk Velesovega so morali priznati premoč vsem trem tekmicam. Kljub trem zaporednim porazom, so igralke Velesovega pokazale pravi karakter in voljo, ko so Primorke odpravile kar z 0:5. Nato je sledila vnovična zmaga, tokrat so bile na tapeti Novomeščanke, ki so jih Gorenjke odpravile z 1:0. Do konca jesenskega dela sta za Velesovo sledili še dve tekmi, najprej so doma morale priznati premoč Velenjčankam, kasneje pa še v Slovenj Gradcu dokazale pravo vrednost in jih ugnale z 0:5.

Foto: Jure Banfi
Gorenjke so spomladi igrale zelo dobro. (Foto: Jure Banfi)

Po povprečnem jesenskem delu pa smo spomladi na delu gledali povsem drugačne igralke Velesovega. V uvodnem dejanju spomladanskega dela so Gorenjke začele z zmago, najprej so se za tesen poraz maščevale Jevnici. Nato sta sicer sledila dva poraza in sicer v gosteh pri Radomljankah ter doma proti Mariboru, a so na obeh tekmah igralke iz Velesovega pustile odličen vtis. Po dveh zaporednih porazih je sledilo gostovanje v Beltincih, kjer so domačinke prikazale odlično predstavo. Po skupno treh zaporednih porazih so se Gorenjke zbrale in do konca prvenstva dobile prav vse tekme. Najprej so padle Primorke in to kar s 4:1, sledila je novomeška Krka, katerim so na obeh tekmah igralke Velesovega zabile kar pet zadetkov. Nato, v predzadnjem krogu prvenstva, je sledil vnovični nastop proti Primorkam, ki so tokrat želele presenetiti, a so bile igralke Velesovega ponovno pretrd oreh. Zmagale so s 3:1 in bile že z nogo zmagovalke lige za obstanek. Ta potrditev je padla v zadnjem krogu v Jevnici, kjer so v dobesedno pravi bitki igralke Velesovega prišle do prednosti dveh zadetkov in s tem tudi slavile prvo mesto lige za obstanek.

Foto: Jure Banfi
Eva Kos in Nika Lombar sta s pomočjo soigralk moštvo popeljali do petega mesta. (Foto: Jure Banfi)

Glavna nosilka igre je vsekakor Lucija Kos, ki odlično povezuje igro. Ob Luciji velja omeniti še sestro Evelino Kos, ki je glavni komandant obrambe. Evelina odlično poveljuje v obrambnih nalogah, zna postaviti in zapirati prostor, kar se je vsekakor poznalo proti šibkejšim moštvom, saj je odlično odvzemala posest žoge nasprotnicam. Poleg obeh sester je v spomladanskem delu odlično odigrala še Nika Lombar, ki je nadomestila poškodovano Vanjo Šiljak. Lombarjeva je na sedemnajstih tekmah dosegla kar osem zadetkov, od tega kar sedem spomladi. Poleg omenjene trojice velja izpostaviti še Ulo Kozinc, ki je skozi celotno prvenstvo igrala konstantno dobro in se v zadnjem krogu “končno” veselila zadetka. Ob Uli lahko omenimo še Anjo Bešter, ki je imela naporno sezono, saj je za člansko ekipo odigrala 19 tekem in za mladinsko selekcijo vpisala dodatnih 16 tekem. Ekipa Velesovega poleg omenjenih igralk premore še kupico mladih in talentiranih deklet, ki bodo v prihodnosti vsekakor pomemben člen gorenjske ekipe. V naslednji sezoni bodo igralke Velesovega vsekakor ene izmed favoritinj za vstop v ligo za prvaka, a le ob dejstvu, da nadaljujejo s formo, ki jih je krasila v spomladanskem delu sezone. Navijači in širša javnost se zaveda sposobnosti ekipe Primoža Štrajharja, zato lahko mirno zapišemo, da bodo Gorenjke naskakovale eno izmed mest, ki vodijo v ligo za prvaka. Vprašanje je le, če imajo dovolj samozaupanja?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…