Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je v zadnjih dneh odigrala dve prijateljski tekmi proti hrvaškim vrstnicam. Prva tekma, ki je bila odigrana v Kopru, se je končala z nedoločenim izidom 2:2. Drugo tekmo so članice mlade reprezentance Slovenije odigrale danes, v Dekanih, zmage s 3:1 pa so se veselile Slovenke. Današnja zmage je za izbranke slovenske reprezentance U19 izjemno pomembna, saj je bila današnja tekma zadnja, pred aprilskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, ki bo letos v Litvi.


Na prvi tekmi, kjer ni bilo zmagovalca, sta za Slovenijo zadeli Noelle Vilčnik v 8. minuti ter Živa Rakovec v 50. minuti. Danes pa sta se pod zadetke vpisali Ula Omerzu ter Maša Osojnik, avtorica dveh zadetkov. Omerzu je v polno merila v 44. minuti, Osojnik pa v 62. minuti ter 73. minuti.

“Slovenija in Hrvaška bosta aprila igrali v Ligi A in se borili za preboj na evropsko prvenstvo. Slovenija bo v skupini A1, poleg nje pa še Španija (tudi aktualne evropske prvakinje), Grčija in Danska. Prav Slovenija pa bo med 3.4. in 9.4. ta turnir tudi gostila. Hrvaška se je jeseni lani vrnila v Ligo A, letošnji del kvalifikacij pa bo odigrala v skupini A2, ob njej pa še Avstrija, Islandija in Republika Irska,” so zapisali na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prepričljiva zmaga v Skopju

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je danes, ob 15.00 uri, gostovala v Makedoniji. S…