V Elitnem krogu kvalifikacij za Evropsko prvenstvo se merijo reprezentantke Slovenije do 17 let, včeraj so odigrale svojo drugo tekmo. Tako kot proti Angležinjam, so tudi domačinkam kvalifikacij nudile dober odpor, vendar jim je tokrat malce zmanjkalo za osvojitev točke. Uvodno srečanje z Anglijo se je končalo brez zadetkov, Norvežanke pa so enkrat le uspele premagati razpoloženo Zalo Meršnik in slaviti minimalno zmago. Edini zadetek je bil dosežen v 13. minuti, zadela je Lillegardova. Slovenke čaka še dvoboj z vrstnicami iz Švice, ki bo na sporedu v soboto ob 15. uri.


S prikazanim in odnosom je bila zadovoljna selektorica Tina Kelenberger: “Dekleta so se držala taktičnih navodil. Nikakor nismo bili nadigrani. Nekoliko smo popravili tudi skok igro, saj po dolgem času nismo prejeli zadetka s kota ali po predložku iz strani. Danes so na igro vplivale tudi vremenske razmere, močan veter. Srečo pri žrebu so imele Norvežanke, ki so celoten prvi polčas odigrale z vetrom. V drugem polčasu ponovno nismo imeli sreče, ker se je veter nekoliko umiril. Pohvalno za dekleta je, da so sprejele vse rotacije v igri in tudi oddelala po svojih najboljših močeh. Izenačiti nam ni uspelo, a se dekleta niso predala do zadnje sekunde sodniškega piska.”

Norveška – Slovenija 1:0
Lillegard 13′

Slovenija: Meršnik, Igerc (Juršnik 34′), Potočnik, Korošec, Klopčič, Zajmi (Gradišek 72′), Hofman (Suhoveršnik 48′), Milovič, Vodušek, Čizmazija, Žolek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Štirje ženski klubi sodelovali na UEFA seminarju Share

Karmen Ulbin, vodja mladinskega pogona Ženskega nogometnega kluba Radomlje ter trenerka se…