Včeraj smo bili priča tretjemu krogu prve slovenske ženske nogometne lige, v katerem smo videli nekaj zanimivih srečanj. V dopoldanskem času sta se pomerili ekipi Pomurja in Maribora ter Slovenj Gradca in Ajdovščine. Popoldne sta bili odigrani še dve prvenstveni tekmi in sicer med Jevnico in Rudarjem ter Radomljami in Ankaran-Hrvatini.


TELEING POMURJE 16 : 1 MARIBOR
Strelke: Vrabel (10′, 20′, 24′ pen, 49′, 52′), Rogan (36′, 42′, 56′), Tibaut (44′,68′), Conjar (53′, 55′), Zver (60′), Prša (78′, 89′), Zelko (86′ pen); Ketiš (83′)

Teleing Pomurje: Jelen, Bojčić, Nikl (Gaber 72′), Stipančević, Špur (Zadravec 76′), Rogan (Legenič 76′), Kolbl (Zelko 62′), Zver, Tibaut, Conjar (Prša 62′), Vrabel.
Maribor: Lovrec, Zagoršak (Senekovič 72′), Ketiš, Hanžič, Ulbin K., Uršič A., Uršič N., Peruš, Miljkovič (Ploj 46′), Kozar, Špes (Garmut 84′).

V Beltincih že nekaj časa niso odigrali uradnih tekem, kar je pustilo velik vpliv na igralkah, ki so danes prikazale veliko borbenost in željo po uspehu. Kljub temu, da so Pomurke nastopile brez prve vratarke Sare Nemet, ki se je poškodovala na reprezentančni akciji, v vratih je zato stala igralka Melani Jelen, so domače igralke nastopile agresivno in tako gostjam niso dovolile veliko prostora na zelenici športnega parka Beltinci. Vrablova je danes vnovič prikazala svoj odličen instinkt za zadetke, saj jih je mariborski vratarki zabila kar pet. V prvem polčasu so domačinke dosegle šest zadetkov, poleg Tanjinih treh zadetkov, so zadele še Manja Rogan, dvakrat, in Tjaša Tibaut po sporni situaciji v kazenskem prostoru. V gostujočih vrstah smo lahko od začetka spremljali Urško Kozar, ki se je po dobrem spomladanskem delu vnovič preselila v Maribor, tudi tokrat na posojo. V drugem polčasu je zbranost gostujočih igralk nekoliko padla, v 74. minuti pa je Saša Peruš prejela še drugi rumeni karton in tako morala iz igrišča. V drugem polčasu so domačinke zabile še dodatnih deset zadetkov. Edini zadetek so Mariborčanke dosegle po odličnem preigravanju reprezentantke Sare Ketiš. Pred tekmo smo predvidevali na dokaj sila izenačeno srečanje, veliko več priložnosti za Mariborčanke, a so domačinke tokrat deklasirale Štajerke in se z odlično predstavo na najlepši možen način predstavile domači javnosti.

Foto: Jure Banfi

SLOVENJ GRADEC 12 : 0 AJDOVŠČINA
Strelke: Jevtić (10′, 25′), Malinić (20′, 37′ pen, 58′, 63′, 85′), Duronjić (53′, 81′), Mirtič (31′), Preksavec (25′)

Slovenj Gradec: Zupanc, Mirtič, Pušnik, Duronjić, Ješovnik, Jevtić, Bijelić, Syla (Goričan 46′), Kašnik, Preksavec, Malinić.
Ajdovščina: Lukežič (Bric 75′), Rakar (Močnik 35′), Jesenko, Jerkič, Krapež, Bras, Raspor, Ferjančič, Lokar (Sever 58′), Bratina (Bajc 65′), Winkler (Kompara 58′).

Slovenjgradčanke so v tokratni tekmi po dolgem času slavile z veliko gol razliko in s tem presenetile marsikaterega skeptika. V ospredju Korošic se je tudi tokrat znašla srbska napadalka Sanja Malinić, ki je včeraj zabila pet zadetkov. Poleg že omenjene Sanje pa so za Slovenj Gradec zadele še kapetanka Eva Mirtič, Marijana Jevtić, ki je tudi načela mrežo Ajdovk, Nika Preksavec in letošnja okrepitev Vanja Duronjić. Da bodo letos Slovenjgradčanke nevarne za tekmice, je bilo jasno že pred okrepitvami, s katerimi pa so na Koroškem dobili igralke, s katerimi so pokrili najranljivejše pozicije. V minulem krogu so prikazale odličen karakter in moštveni duh, ki je danes prišel še do večjega izraza. Zagotovo lahko v nadaljevanju prvenstva pričakujemo še kakšno zmago prenovljenih Slovenjgradčank, Ajdovke pa bodo morale na krstne točke počakati vsaj še kak teden ali dva.

RADOMLJE 2 : 0 ANKARAN HRVATINI
Strelki: Predanič (29′) in Boh (79′)

Radomlje: Čevnik, Čagran, Smukovič, Breznik, Kralj, Jereb M., Jagarinec, Rojc, Gerjol (Rebolj 70′) , Predanič (Šarlah 85′), Boh (Duščak 89′).
Ankaran Hrvatini: Germek, Celin, Shaqiri (Udovič 82′), Pasar, Čepak, Kunej, Pšaker (Kalčič 70′), Oblak, Bužan, Požar, Lofino.

Zanimivo srečanje v Radomljah je privabilo kar nekaj radovednežev, ki so lahko videli dva obraza Primork. V prvem polčasu so igralke Ankarana še lahko parirale Radomljankam, predvsem v uvodnih dvajsetih minutah, ko so si priigrale tudi nekaj več prostora, Kunej je imela odlično priložnost za zadetek, a je Čevnikova strel ubranila. V 29. minuti je najprej za modro-plave zadela Nina Predanič in tako dosegla že tretji zaporedni zadetek v prvenstvu. Kljub prejetemu zadetku pa se gostje niso vdalein tudi v nadaljevanju igrale taktično dovršeno. V drugem polčasu je bilo očitno, da je gostujočim igralkam pošlo nekoliko moči, vajeti v svoje roke pa so vzele domačinke, ki so zaigrale nekoliko bolj agresivno in prisilili gostujoče igralke do napak. Domače igralke so v 70. minuti srečanja najprej nevarno zapretile iz prostega strela, a je primorsko mrežo rešil prečnik, je pa zato devet minut kasneje Monika Boh dosegla zadetek ter postavila končni rezultat srečanja 2:0. Da so Primorke naredile velik napredek v sami igri, smo pisali že v drugem krogu, tokrat pa lahko naše trditve še enkrat potrdimo. Domačinke pa se tudi po tretjem odigranem krogu lahko pohvalijo, da so svojo mrežo znova ohranile nedotaknjeno in tako v novi sezoni še niso prejele niti zadetka.

Foto: Aleš Zore

JEVNICA 0 : 6 RUDAR ŠKALE
Strelke: Sevšek (28′), Murič (39′), Dervić (45′, 85′, 90′), Murič (78′)

Jevnica: Zilić, Vodlan (Remec 83′), Vidic, Zver, Zupančič, Gregorčič (Kocutar 75′), Femec, Gicić, Marolt, Koprivnikar (Boldin 81′), Ferk (Krajnović 61′).
Rudar Škale: Horvat, Bric, Sevšek, Gomboc, Nagy, Levačič, Lukek (Tevž 67′), Marolt, Dervić, Murič, Praprotnik (Berdnik 46′).

Tokrat so se Velenjčanke v Jevnici predstavile v drugačni luči in tudi z nekaterimi zanimivimi drugačnimi taktičnimi zamisli. V prvem moštvu tokrat ni bilo Lare Prašnikar, katero pa je odlično nadomestila Dervićeva. A najprej od začetka… Domače igralke so ponovno zaigrale defenzivno, s to spremembo, da smo tokrat Niko Koprivnikar namesto v napadu videli v vezni liniji. V 28. minuti je premierni zadetek v letošnji sezoni dosegla reprezentantka Maruša Sevšek in tako še dodatno potrdila odlično formo pred reprezentančnim zborom. Drugi zadetek je dosegla, sedaj že standardno, Moira Murič. Fatima Tinka Dervić je igralka, ki je vselej, ko je dobila priložnost odigrala borbeno in korektno. A danes temu ni bilo tako, Dervićeva je v drugem polčasu dobila priložnost v napadu in zaupanje svojega trenerja tudi izkoristila. V drugem polčasu je zabila hattrick in se tako po dolgem času veselila zadetkov. Že poleg omenjene Dervićeve pa je tudi Moira Murič v 78. minuti zabeležila svoj drugi zadetek. V tekmi so si tudi domačinke priigrale priložnost, ko je iz prostega udarca Ines Femec stresla velenjsko prečko. Omeniti pa velja, da smo včeraj lahko videli tudi dve novi igralki v dresu Jevnice in sicer Urško Kocutar in Aleksandro Krajnović.

Po prvem hattricku v svoji karieri je Tinka, kot jo radi kličejo prijatelji, za SNPortal pojasnila kakšen občutek je, ko iz boka preideš v napad: “Pri taktični zamenjavi iz boka v napad se mi je sprva zdelo, da se bom v napadu izgubila, saj že nekaj sezon nisem igrala na tej poziciji, kljub temu, da sem svoje prve tekme v karieri odigrala prav v napadu. Ob tem bi rada omenila, da je od zadnje tekme, na kateri sem igrala v napadu, minilo približno devet let. Danes pa se je izkazalo, da mi verjetno še vedno leži ta pozicija.” In kakšni so občutki ob doseženem hattricku?: “Občutek po treh doseženih zadetkih je seveda fenomenalen, še posebej pa, če so to lepi goli in če na golu stoji kvalitetna vratarka. To je bil moj prvi hattrick po kar nekaj sezonah, seveda pa upam, da bo z moje strani le-teh v prihodnje še več, v kar ne dvomim. Do sedaj me je kar nekajkrat spremljala smola, predvsem zaradi poškodb, zato zadnje čase niti nisem imela kaj dosti priložnosti, da se dokažem.” Malce za šalo in malce za res, smo jo za zaključek še povprašali, če zadetki pomenijo zaostritev konkurence v napadu, a nam je v sproščenem tonu odgovorila: “Ne vem, če sem ravno zaostrila konkurenco v napadu, kjer je konkurenca res dobra. Mogoče sem imela ravno danes ‘nos’ za gol. Morda je še malce prehitro, da bi rekla, da mi bolje leži pozicija v konici napada, vendar pa verjamem, da bi iz tekme v tekmo izboljšala igra na tej pozicijo. Mogoče pa je napad res moja prava pozicija.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…