Derbi 5. kroga prve slovenske ženske nogometne lige pričakujemo v Mariboru kjer se bosta spoprijeli ekipi domačink in Rudarja iz Velenja. Ajdovke prvič proti Pomurkam, razigrane Slovenjgradčanke pričakujejo Gorenjke, v Jevnico pa prihajajo Primorke. Radomljanke so tokrat proste.


TELEING POMURJE – AJDOVŠČINA (Nedelja ob 11.00 uri. Glavni sodnik: Uroš Gašpar)
V Beltince prvič prihajajo Ajdovke, ki bodo lahko izkusile igranje proti zelo izkušeni in uigrani ekipi Bojana Jančarja. Med tednom so Pomurke odigrale zaostalo tekmo prvega kroga proti Jevnici in jih premagale s kar 0:19. Tudi tokrat so pričakovanja domačih gledalcev jasna. Želijo si zmage, vprašanje pa se poraja, kolikšna bo na koncu gol razlika. Ajdovke so svoje prve zgodovinske tri točke vknjižile proti Jevnici, v minulem krogu. V nedeljski tekmi je pričakovati, da se bodo dekleta iz Ajdovščine postavile v defenzivno taktične naloge. Vse drugo kot visoka zmaga Pomurk pa bi bilo izjemno veliko presenečenje. Ne pozabimo omeniti, da se tekma v Ligi Prvakinj za Pomurke neizmerno hitro bliža, zato je za pričakovati maksimalno zbranost domačink. Absolutni favorit v tokratnem srečanju so domačinke.

DSC_0996
Ajdovke čaka izjemno težka naloga. (Foto: Rok Zore)

MARIBOR – RUDAR ŠKALE (Nedelja ob 11.00 uri. Glavni sodnik: Zoran Kelenc)
Tekmo Mariborčank in Velenjčank bi lahko označili kar za obračun kroga. Velenjčanke so v minulem krogu odigrale partijo z večnimi tekmeci iz Beltinec, a tudi visoko izgubile, kar bo zagotovo vplivalo na samozavest na nedeljski tekmi. Mariborčanke so imele krog počitka in so lahko še sile še dodatno uperile v pripravo na jutrišnjo tekmo. Pri Mariborčankah tokrat ne bo Saše Peruš, ki je prejela rdeči karton na tekmi proti Pomurju. Dodatno veselje domačega trenerja Boštjana Kamenška prinaša dejstvo, da se je po reprezentančni akciji z mladinsko reprezentanco Sara Ketiš, nosilka igre Maribora, lahko spočila. Borbenost bo spremljala celotno tekmo, v kateri bi lahko bila kaznovana že vsaka najmanjša ponujena priložnost in s tem odločila zmagovalca. Favorita je v tokratni tekmi težko določiti, Mariborčanke so v letošnji sezoni pod novim vodstvom prikazale dodatno voljo in samozavest, medtem ko Velenjčanke še lovijo lanskoletno formo.

Bo Sara Ketiš dovolj razigrana? (Foto: Ana Kos)
Bo Sara Ketiš dovolj razigrana? (Foto: Ana Kos)

PREŠA SLOVENJ GRADEC – VELESOVO (Nedelja ob 16.00 uri. Glavni sodnik: Emil Zohorović)
Slovenjgradčanke, ki to sezono igrajo izvrstno, tokrat gostijo igralke Velesovega. Gorenjke prihajajo na Koroško z enim samim in jasnim ciljem, zmagati. S tem pa se seveda ne strinjajo v taboru Korošic, ki bodo tudi v nedeljo naskakovale nove tri točke. Odlično tekmo so Slovenjgradčanke odigrale v minulem krogu, ko so na težkem gostovanju pri Ankaran Hrvatinih osvojile vse tri točke. Tudi slika statističnih podatkov je nadvse presenetljiva napram prejšnji sezoni. Korošice so v letošnji sezoni zabile kar 16 zadetkov, kar le še potrjuje dejstvo, da je bil prestop Sanje Malinić iz vrst Rudarja ključnega pomena. Omeniti velja še Marijano Jevtić in vse nove okrepitve, ki prispevajo k mozaiku celotne ekipe Slovenj Gradca. Obenem pa se je razigrala tudi Eva Mirtič, saj je v letošnjem prvenstvu dosegla že tri zadetke. Pri gostjah bo trener Primož Štrajhar ponovno v velikih skrbeh, saj je Evelina Kos na tekmi proti Radomljam prejela rdeči karton, zato je tokrat ne bo v kadru za tekmo. Ob Evelini pa je za gorenjskega stratega izgubljena tudi napadalno usmerjena Ula Kozinc, ki si je minuli teden težje poškodovala levo koleno. Zanimivo bo videti, s kakšno enajsterico se bo Primož Štrajhar zoperstavil letos odličnim Korošicam.

Pričakujemo izjemno borben dvoboj. (Foto: Rajko Kozinc)
Pričakujemo izjemno borben dvoboj. (Foto: Rajko Kozinc)

JEVNICA – ANKARAN HRVATINI (Nedelja ob 16.00 uri. Glavna sodnica: Aleksandra Česen)
Tokrat Primorke prihajajo v Jevnico kot favoritinje a ob tem velja moremo opozoriti na niz poraženosti Ankarana. Kljub odličnemu uvodu v novo sezono, so Primorke kasneje zabeležile dva zaporedna poraza in sicer proti Radomljam in Slovenj Gradcu. Tokrat je v ekipi čutiti malce nervoze, a vseeno verjamemo, da Primorke premorejo v letošnji sezoni več kvalitete kot domačinke. Jevnica nastopa v letošnji sezoni z mladimi dekleti, ki bodo s pomočjo nekaterih Novomeščank poizkusile napasti prve tri točke. Blizu le teh so bile v Ajdovščini, a so Ajdovke kaznovale nezbranost v obrambni vrsti modro črnih. V moštvu je tokat za pričakovati povratnici Ines Femec in Jadranko Zilić, ki dodata moštvu dodatne izkušnje in motivacijo mladih deklet. Še zmer sta pri domačinkah odsotni Ana Poglajen in Polona Petrač. Težka tekma za obe moštvi, a tokrat prednost dajemo Primorkam, čeprav bi domačinke znale vsako ponujeno priložnost izkoristiti.

Tudi tokrat bo vroče v Jevnici. (Foto: M.K.)
Tudi tokrat bo vroče v Jevnici. (Foto: M.K.)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…