Pomurke pridno trenirajo za kvalifikacijski turnir za Ligo Prvakinj, a tudi ostala moštva v prvi slovenski ženski nogometni ligi ne počivajo. Pripravili smo pregled moštev in njihov priprav.


V Radomljah so tudi letos zgodaj zavihali rokave. Štiri dnevne priprave bodo s članskim moštvom opravili tudi na Rogli, kamor so dekleta odpotovala včeraj, tam pa bodo ostala do srede, 6. avgusta, ko bodo po prihodu v Radomlje odigrali tudi prijateljsko srečanje. S pripravami so članice Radomelj začele že 14. julija.

Foto: Rok Zore
Foto: Rok Zore

Tudi igralke Velesovega se pospešeno pripravljajo na novo sezono, saj želijo ohraniti dobro formo iz spomladanskega dela. Pod budnim očesom trenerja Primoža Štrajharja dekleta pridno trenirajo na pomožnem igrišču v Velesovem. Treningi večinoma potekajo pod reflektorji, a ob tem velja poudariti, da so dekleta marljiva, saj si tudi sama želijo še dodatnega izboljšanja rezultata v novi sezoni.

V Ajdovščini se na krstno sezono pripravljajo vneto. Kljub temu, da so nekatera dekleta na zasluženem dopustu, pa to ne ustavi preostalega dela moštva, ki vneto trenira in se pripravlja na krstno sezono. Bodo Ajdovke lahko presenetile, tako kot so v prejšnji sezoni igralke Ankaran Hrvatinov, ki si tudi letos želijo preseči svoje cilje, zato z nekaterimi novinkami in v novi trening opremi trenirajo na Obali.

Foto: ŽNK Ankaran Hrvatini
Foto: ŽNK Ankaran Hrvatini

Velenjčanke v novi sezoni želijo stopničko višje. Po uspešni sanaciji poškodb nekaterih ključnih igralk in vrnitvi Anje Levačič, se v Velenju z optimizmom spogledujejo s prvim mestom na razpredelnici. Zaradi tega so rokave zavihale že v prvi polovici julija in trenirajo že več kot tri tedne.

Dekleta trenirajo tudi v Mariboru, kjer si v novi sezoni želijo predvsem manj poškodb, ob tem pa trener Franci Cipot preizkuša tudi nekatera mlada dekleta. Vsekakor je vrnitev Sare Ketiš ena pomembnejših pridobitev in dobrih novic za Maribor. Včeraj so Mariborčanke odigrale in izgubile  pripravljalno tekmo proti LUV Grazu za katerega igrajo tudi Martina Potrč, Katja Nežmah, Natalija Golob in Anisa Rola.

Foto: LUV Graz

V Slovenj Gradcu čaka ekipo težka naloga, a kljub temu so igralke samozavestne, da s pomočjo Sanje Malinić in Marijane Jevtić lanskoletni rezultat izboljšajo. Za to imajo vse predispozicije, a informacij o pripravah omenjenega moštva nimamo. Potrjeno je le, da Sanja Malinić in Marijana Jevtić ostajata v Slovenj Gradcu. V Jevnici pa po številnih težavah začenjajo s pripravami v prihajajočem tednu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…