Jutri se po reprezentančni akciji nadaljuje prvoligaški ples deklet. Četrti krog prinaša sila razburljive dvoboje, najbolj zanimiv pa bo odigran v Velenju, med Rudarjem in Pomurjem. V Velesovo prihajajo Radomljanke, ki bodo še četrtič zaporedoma poizkušale ohraniti mrežo nedotaknjeno. V Ajdovščini bodo gostovale Jevničanke, na obalo pa prihajajo igralke Slovenj Gradca. V četrtem krogu so proste igralke Maribora.


RUDAR ŠKALE – TELEING POMURJE (Nedelja ob 16.00 uri. Glavni sodnik: Ben Gros)
Derbi po reprezentančni akciji prinaša veliko zanimivosti. V minuli sezoni, ko sta se v Velenju pomerili omenjeni ekipi, je slavil Rudar, ki je izkoristil prednost domačega terena. Na začetku prvenstva so sicer Velenjčanke doživele hladen tuš v sodnikovem podaljšku obračuna v Radomljah, ko je bila za Teno Horvat usodna Nina Predanič. Velenjčanke so po porazu prikazale odličen karakter in zabeležile zmagi proti Slovenj Gracu in Jevnici. Tokrat lahko pričakujemo popolno domačo postavo, manjkali bosta še vedno poškodovani Ines Pijuković in Larissa Šoronda. Domači trener je lahko navdušen nad zadnjimi predstavami Tinke Dervić, ki je v zadnjem krogu v Jevnici dobesedno eksplodirala in zabila “hattrick”. Branilke naslova so s prvenstvom začele nekoliko kasneje, saj so v prvem krogu morale tekmo v Jevnici prestaviti zaradi dežja, v drugem krogu so bile proste in šele v tretjem krogu začele s prvenstvom. Da so bile lačne tekem pove podatek, da so v tretjem krogu povozile Štajerke s kar 16:1, kljub temu, da v golu ni bilo poškodovane Sare Nemet in odsotne Ane Kosi. Pričakujemo lahko izenačeno tekmo z veliko mero borbenosti in bitko za vsako izgubljeno žogo. V obeh moštvih so igralke, ki so sposobne odločiti tekmo. Zadnja tekma med obema ekipama je bila v zadnjem krogu minulega prvenstva, ko so Pomurke v razburljivi končnici tekme Velenjčanke premagale s 4:3. Lahko Velenjčanke tudi tokrat presenetijo Pomurke?

Jutri je pričakovati borbo za vsako žogo. (Foto: Ana Kos)
Jutri je pričakovati borbo za vsako žogo. (Foto: Ana Kos)

VELESOVO – RADOMLJE (Nedelja ob 11.00 uri. Glavni sodnik: Anže Jerič)
V Velesovo prihaja prvouvrščena ekipa iz Radomelj. Gorenjke so po prvem krogu, ko so z visokim rezultatom premagale Ajdovke, izgubile v Ankaranu. Po porazu v Ankaranu pa so v tretjem krogu počivale in tako imele prepotreben čas, da se ponovno zberejo in se pripravijo na jutrišnje tekmice. Vesele informacije za domačega trenerja Primoža Štrajharja prihajajo iz reprezentančne akcije, kjer je bila Evelina Kos ena ključnih igralk pri napredovanju mladinske reprezentance. Ob tem velja omeniti, da sta tudi Vanja Šiljak in Lucija Kos bili del članske reprezentance. Na drugi strani terena se bodo nahajale igralke Radomelj, ki v letošnji sezoni nizajo uspeh za uspehom. V prvih treh krogih Sonja Čevnik, vratarka Radomelj, še ni prejela zadetka, kar bo vsekakor še dodatna motivacija celotne ekipe, da tudi v Velesovu ohranijo mrežo nedotaknjeno. Največja nevarnost pri gostjah bo Nina Predanič, ki se po težki poškodbi odlično znajde v vlogi napadalke in ohranja vrhunsko strelsko formo. Prav tako velja omeniti odlično obrambo rumeno-modrih, kjer sta se odlično znašli Staša Čagran in Pija Smukovič. A tudi Radomljankam v tokratni tekmi ne bo lahko, saj se Evelina Kos, ki je morala zaradi obveznosti v drugem krogu izpustiti tekmo, vrača v osrčje obrambe Gorenjk. Velika nevarnost za vrata Sonje Čevnik bosta predstavljali Nika Lombar in Vanja Šiljak in navsezadnje tudi Lucija Kos. Bodo Gorenjke uspele zabiti prvi zadetek Čevnikovi, ali pa bodo Radomljanke tudi tokrat ostale nepremagane?

Tudi na Gorenjskem bomo spremljali veliko borbo obeh ekip. (Foto: Rok Zore)
Tudi na Gorenjskem bomo spremljali veliko borbo obeh ekip. (Foto: Rok Zore)

AJDOVŠČINA – JEVNICA (Nedelja ob 13.00 uri. Glavni sodnik: Osman Hajdić)
Tokrat spopad zadnjouvrščeni ekipi, ki ju loči le število prejetih zadetkov. Obe ekipi namreč v tej sezoni še nista uspeli zadeti, kljub temu pa so bile igralke Jevnice bližje zadetku, a je Ines Femec vratnica preprečila zadetek na tekmi proti Rudarju. Ajdovke so svoj krst v prvi slovenski ligi doživeli na Gorenjskem, kjer so jih z visokim rezultatom ugnale igralke Velesovega. V drugem krogu so na domačem terenu prikazale bolj borbeno in zbrano igro, a tudi to ni zadoščalo za prve točke v prvenstvu. V srečanje četrtega kroga bosta obe ekipi šle na vse tri točke, saj si le tako lahko ena izmed ekip zagotovi uvrstitev v skupino za obstanek. Nekoliko večjo prednost tokrat napovedujemo Jevnici, saj imajo Jevničanke nekoliko več izkušenj in za sabo že nekaj sezon igranja v prvi slovenski ženski ligi. Pri gostjah bo tudi tokrat manjkala Ana Poglajen zaradi poškodbe, bo pa zanimivo videti kakšno začetno enajsterico bo na zelenico poslal gostujoči trener Milan Petrović. Srečanje, ki bo dalo marsikateri odgovor, tako domačemu, kot tudi gostujočemu strategu.

Pričakovati je, da bodo igralke Jevnice naredile vse za tri točke. (Foto: Jure Banfi)
Pričakovati je, da bodo igralke Jevnice naredile vse za tri točke. (Foto: Jure Banfi)

ANKARAN HRVATINI – SLOVENJ GRADEC (Nedelja ob 16.00 uri. Glavni sodnik: Kevin Zirnstein)
Primorke so imele med reprezentančno akcijo čas, da analizirajo svojo igro v Radomljah, kjer so v drugem polčasu popustile in domačinkam dovolile, da nadzorujejo potek srečanja. Na Obalo prihajajo Slovenjgradčanke, ki v letošnji sezoni kažejo povsem drugi obraz kot leta poprej. Z nekaterimi okrepitvami iz Hrvaške ter Bosne in Hercegovine so se enakovredno kosale proti Velenjčankam in kasneje v tretjem krogu, prvič v letošnji sezoni zabeležile tri točke proti Ajdovščini. V domačem taboru Ankarana se bodo tudi tokrat oslanjali na že znamenito taktično postavitev. S hitrimi prodori in predložki bosta poizkušali Barbara Kunej in Lina Čepak zaposliti Moniko Požar in Cristino Lofino v sami konici napada. Petra Pasar bo ob pomoči Tine Pšaker poizkušala nadzorovati igro v vezni liniji, medtem, ko bo Kaltrina Shaqiri zadolžena za organizacijo obrambne postavitve. Pri gostjah je tudi tokrat pričakovati dobro igro napadalke Sanje Malinić. Tudi nove okrepitve so prikazale dodatno vrednost ekipe, po odsluženi kazni pa se v moštvo Korošic ponovno vrača Anita Straka. Tokrat izrazitega favorita ni, obe ekipi sta imela več kot dovolj časa, da se pripravita na jutrišnjo tekmo, ki se bo začela ob 16. uri.

Bodo igralke Ankarana kos jutrišnji nalogi? (Foto: M.K.)
Bodo igralke Ankarana kos jutrišnji nalogi? (Foto: M.K.)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…