Noelle Vilčnik je ena od peterice zdaj že nekdanjih igralk Mure, ki so v začetku leta zapustile prekmursko ravnico. Štajerka se bo preselila v osrednji del države.

Osemnajstletnica je v letošnji 1. SŽNL doživela preboj, saj je v jesenskem delu sezone na dvanajstih obračunih zabila kar 21 zadetkov za Pomurje. Zavidanja vredna statistika, ki jo uvršča na četrto mesto prvoligaške lestvice strelk. Kljub temu je svojo pot pri aktualnih državnih prvakinjah med zimskim odmorom zaključila, v nadaljevanju kariere pa bo polnila mreže nasprotnic Radomljank.

“V Radomljah pričakujem najboljšo različico sebe na igrišču. Kar se tiče pomladi, želim ekipi pomagati do čim višje uvrstitve na lestvici. Dekleta se poznamo že od prej, zato nisem imela težav z vključitvijo v ekipo. Vsak prestop je po svoje težak, vendar so me soigralke odlično sprejele že na prvem treningu in mi s tem dale potrditev, da je bila moja odločitev za prestop v Radomlje pravilna. Prvi cilj je, da ekipi pomagam odigrati tekme brez porazov. Klub je po mojem mnenju na visoki ravni in to dokazujejo vrhunski treningi, komunikacija in sama organizacija,” je po sklenitvi pogodbe za spletno stran Radomelj dejala slovenska mladinska reprezentantka, ki bo tudi v novem klubu nosila dres s številko 25 na hrbtu.

Zadovoljen z novo okrepitvijo je tudi strateg rumenosrčnih Aljaž Gornik, ki je pred nadaljevanjem sezone dobil še dodatno dimenzijo v že pred tem zelo učinkovitem napadalnem delu moštva. Njegove varovanke so v prvem delu sezone mrežo nasprotnic zatresele kar 106-krat in v tej prvini zaostajajo le za vodilnimi Prekmurkami. “Gre za odlično okrepitev, s katero bomo povečali kakovost ekipe predvsem v zaključku napada. Je igralka, ki se odlično znajde v šestnajstmetrskem prostoru in ima naraven talent tako za asistence kot za gole znotraj kazenskega prostora. Hkrati ima veliko smisla za nogometno igro ter še ogromno prostora za napredek. S seboj prinaša tudi sproščeno energijo, samozavest ter željo po dokazovanju,” je novo pridobitev moštva pozdravil trener Radomljank.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…