Nogometašice Pomurja so si drugič v zgodovini priborile igranje v elitni Ligi prvakinj. Prekmurke so na odločilni tekmi kvalifikacij z visokih 4:1 ugnale madžarski Ferencvaroš in bodo z zanimanjem spremljale žreb za glavni del tekmovanja, ki bo v torek 24. novembra.


“Mi vsi smo upali in si močno želeli tega rezultata. Skozi vsa leta, odkar smo skupaj s temi puncami, smo trpeli in trenirali še več, še dodatno. To kaj punce delajo, nimam sploh več besed. To kaj so sposobne, žrtvujejo svoj čas in energijo, to se je sedaj vse poplačalo. Meni osebno, mojim pomočnikom, gospodu predsedniku in predvsem igralkam. To je njihova zmaga in naj uživajo v trenutku. Komaj čakam žreb 24. novembra, da vidimo s kom se bomo udarili v šestnajstini finala,” je po zgodovinskem uspehu navdušeno razlagal strateg najboljšega slovenskega ženskega kluba Sandi Bauer.

Prekmurec na klopi Pomurja je skupaj s pomočniki imel težko delo pripraviti ekipo na favorizirani Ferencvaroš, katerega finančni vložki v ženski nogomet presegajo tistega od nekaterih slovenskih prvoligašev v moški konkurenci, vendar je strokovnemu vodstvu kluba uspelo in na terenu se razlika v denarju ni poznala oziroma zmaga Slovenk bi lahko bila še krepko višja od dosežene: “Analizirali smo nasprotnika do potankosti. Noč in dan smo skupaj s pomočniki bili na telefonu in računalniku. Veliko informacij z njihove strani nismo dobili. Imajo veliko osebja, od 10 do 15-krat višji proračun, vendar so se spretno skrivali. A na igrišču se je videlo, da ne igra denar, ampak srce in volja. Popolnoma zasluženo smo zmagali in izkoristili njihove slabosti ter nevtralizirali njihove dobre stvari. Ekipa Ferencvaroša je odlično vodena in ima odlične posameznice. Igralke iz osmih različnih držav, res ekipa na nivoju. V tem trenutku, v tem navdušenju se sploh še ne zavedamo kakšen velik uspeh smo ustvarili, in to izključno z domačimi igralkami. V prvem polčasu bi lahko vodili tudi s 3:0 in bi tekmo mirno zaključili, nato pa smo jim dovolili ta neumen zadetek za 2:1. Vendar pa smo jih potem z nekimi dobrimi potezami nevtralizirali, postavili vse na svoje mesto in popolnoma zasluženo zmagali.”

Igralke Pomurja že v torek 24. novembra čaka žreb za glavni del tekmovanja, nato pa dobra dva tedna za pripravo na naslednje nasprotnice. Te bodo na še višjem nivoju od Madžark, kot nenosilke na žrebu pa bodo Pomurke prvi dvoboj gostile na svojem terenu, in sicer predvidoma 8. oziroma 9. decembra. Trener Pomurja se zaveda, da bo s svojim štabom ponovno imel veliko dela za pripravo ekipe, posebej ob dejstvu, da Prekmurke do takrat tekmovalnih srečanj več ne bodo igrale: “Prvenstvo se je zaključilo, tako da bomo morali res trenirati. Trenutna kriza nam onemogoča igranje prijateljskih tekem in bo zato toliko težje. Vendar to je ena velika nagrada za nas in bomo močno trenirali. Prvo tekmo bomo zagotovo igrali doma, saj na žrebu nismo nosilec in upamo na eno dobro tekmo. Potem pa gremo tudi na tuje uživat, punce si to zaslužijo. Da pokažejo celotnemu svetu in Evropi kaj so sposobne. V povprečju smo stari 20 let. To so stvari, katere se bomo pričeli zavedati šele jutri ali pojutrišnjem oziroma čez leto dni, kaj je nam sedaj  dejansko uspelo. V naslednjem krogu sigurno dobimo še močnejšega nasprotnika, vendar se nikogar ne bojimo. Mi bomo zagotovo imeli svoje priložnosti in morali jih bomo izkoristiti, saj se neizkoriščene priložnosti na tistem nivoju še bolj kaznujejo. Delali bomo na realizaciji, katera nam je proti Madžarkam pešala. Nina Kajzba je imela štiri ali pet lepih priložnosti, vendar punca je stara 16 let in ji ni za zamerit. Vedno govorim, da ona igra nogomet kot Luka Dončić košarko. Ona se še vedno igra in zato tako uživa in je tako dobra.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ana Milović prinesla Olimpiji novo zmago

V Velesovem so nogometašice ŽNK Cerklje gostile ljubljansko Olimpijo in priznale premoč na…