Pomurje bo jutri lovilo že 5. zaporedno ligaško zmago proti Olimpiji in 37. zaporedno zmago v ligi. Pomurke so nazadnje izgubile v sezoni 2017/18, ko so v predzadnjem krogu klonile ravno proti Olimpiji, od takrat pa nanizale same zmage. Pred derbijem smo se pogovarjali s trenerjem Pomurja, Sandijem Bauerjem.


Kakšna so pričakovanja pred derbijem, kako je ekipa pripravljena?

Pričakujem eno pravo dobro prvenstveno tekmo proti dobro ekipi. Ekipo Olimpije spoštujemo, ampak se je ne bojimo. Imamo nekaj problemov z lažjimi poškodbami, ampak drugače je ekipa pripravljena na trd boj in prepričan sem, da bomo naredili vse da točke ostanejo doma.

Lahko letos ponovite dosežek iz lanske sezone, ko je Pomurje zmagalo na prav vsaki tekmi?                          

Ponoviti takšen dosežek iz lanske sezone je težko, ampak s pravim pristopom in takšno željo kot jo kažejo punce sedaj, je vse možno.

Bili so odhodi in tudi zdaj sva prihoda, kakšno je vzdušje v ekipi pred kvalifikacijami za ligo prvakinj?    

Vzdušje je odlično, punce so pridne, predane in vsi skupaj, tako punce kot mi strokovni del in celoten klub smo si postavili visoke cilje in upam, da naš fokus ostane enak kot je sedaj. Potem se ne bojim, da nebi uspeli narediti tudi korak naprej v Evropi. Vsi v klubu, s predsednikom na čelu se trudimo, da bi puncam dali in omogočili pogoje kot jih imajo klubi v Evropi in mislim, da smo temu zelo blizu. V nekaterih primerih imamo celo boljše pogoje kot jih ima večina klubov v Evropi, razen tistih res vrhunskih, s katerimi se ne moremo primerjati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …