Včeraj so nogometašice odigrale drugi krog prvenstva, v katerem smo videli zelo zanimiva srečanja. Največje presenečenje se je zgodilo v Ankaranu, kjer so Primorke vzele skalp ekipi Velesovega, Velenjčanke so v lokalnem derbiju proti Slovenjgradčankam slavile z zadetkom Moire Murić, v Mariboru pa so Štajarke vknjižile še drugo zaporedno zmago v letošnji sezoni. V Ajdovščini so se domačinke na vse pretege upirale Radomljankam, ki so na koncu slavile z 0:6.


MARIBOR  2 – 0  JEVNICA
Špes (7′), Hanžič (31′)

Maribor: Lovrec, Uršič A., Zagoršak, Ploj, Ketiš, Hanžič, Ulbin, Senekovič (Ploj U. 85′), Špes, Uršič N., Peruš. Trener: Boštjan Kamenšek.
Jevnica: Zilić, Vodlan, Femec, Bakač (Marolt 46′), Čiča, Zupančič, Gregorčič, Zver, Gicić, Koprivnikar, Ferk (Boldin 67′). Trener: Milan Petrović.

V prijetnem ambientu so v Mariboru odprli drugi krog slovenske ženske nogometne lige. Tokrat so se Štajerke prvič predstavile pred domačimi gledalci, katerih se je na tribunah športnega parka Tabor zbralo okoli 100. Začetek tekme se je pričel zelo nervozno, dokaj raztrgano igro obeh moštev pa so prekinile Štajerke, ki so po dobrih petih minutah prevzele pobudo na igrišču. Tako je padel tudi prvi zadetek, po zmedi v obrambnih vrstah Jevnice je žoga prišla do danes razigrane Maše Špes, kateri ni bilo težko zadeti za vodstvo vijolic z 1:0. Kasneje so Mariborčanke popolnoma zavladale na igrišču in preko reprezentančne vezistke Sare Ketiš vršile pritisk na gostujoči polovici. Kljub temu velja omeniti zbranost gostujoče vratarke Zilićeve, ki je bila danes zares velika ovira pri dosegu zadetk domačink. Če so Jevničanke poizkušale z dolgimi žogami prebiti obrambo domačink, pa so vijolice igrale igro kratkih in globinskih podaj ter si tako ustvarjale priložnosti. V 31. minuti je Neja Uršič z prefinjeno podajo odlično našla Živo Hanžič, ki je še lepše zaustavila žogo, po sredini povlekla v rob kazenskega prostora ter v slogu najboljših napadalcev zabila v levi spodnji kot vrat Zilićeve, ki je tokrat ostala brez moči. Kljub dvema zadetkoma pa se gostujoče igralke niso predale, odlično sta mlade soigralke koordinirali Ines Femec in že omenjena Jadranka Zilić. V drugem polčasu smo lahko spremljali podobno sliko kot v prvem, velik pritisk Mariborčank in vselej odlično postavljeno vratarko Jadranko Zilić. Igralke Jevnice so prežale na hitre protinapade, katere je čvrsto in učinkovito zaustavljala mariborska obrambna vrsta. Edini strel na vrata Lovrečeve, ki je danes bila povsem brez dela, je sprožila povratnica na zelenice Sara Gregorčič. Omeniti še velja, da smo lahko tokrat videli nekatere drugačne taktične zamisli gostujočega trenerja, saj je Matejo Vodlan postavil na desni bok, a je na žalost gostujočih igralk celotni drugi polčas pripadel v korist Mariborčankam. V drugem polčasu se je razigrala Karmen Ulbin, ki je s svojimi prodori povzročala velike probleme, imela tudi po predložku v kazenski prostor tudi priložnost za zadetek, ko je z glavo nevarno zapretila, a je Zilić žogo odbila, a le do Ulbinove, ki je v drugi smrtni priložnosti z žogo v glavo zadela gostujočo vratarko. Poleg Ulbinove velja omeniti še hitronogo Mašo Špes, pa kapetanko Živo Hanžič, ki sta vršili velik pritisk na obrambno linijo Jevnice. Lahko rečemo da je danes celotna ekipa Maribora odigrala odlično partijo in ni dovolila nobenih presenečenj, tudi ko se je gostujoči trener Milan Petrović odločil Ines Femec postaviti v samo osrčje napada. Zaslužena zmaga Maribora, ki bi se lahko končala tudi z zadetkom več, a je bila tokrat gostujoča vratarka vselej na pravem mestu. Vsekakor bodo Jevničanke trd oreh, a bo potrebno vloženega veliko truda in časa, da se celotna ekipa uigra, saj so danes prvič zaigrali brez lanskoletnih ključnih igralk.

Foto: Jure Banfi

AJDOVŠČINA 0 – 6 RADOMLJE
Strelke: Kralj (17′ in 27′), Predanič (21′ in 64′), Čevnik (41’/11m), Boh (82′)

Radomlje: Čevnik (Bračun 77′), Breznik, Čagran, Smukovič (Zalaznik 70′), Kralj, Jereb, Jagarinec (Prošek 62′), Rojc (Jereb 62′), Žejen (Gerjol 73′), Predanič, Boh. Trener: Milomir Mandić.
Ajdovščina: Lukežič, Cigoj (Kompara 66′), Jesenko, Jerkič, Krapež, Raspor J., Raspor L, Ferjančič (Rakar 77′), Bajc (Jesenko 52′), Bratina (Sever 65′), Winkler (Lokar 31′). Trener: Marko Lulik.

V Ajdoviščini je srečanje spremljalo približno 100 gledalcev, ki so videli pravo ofenzivo gostujoče ekipe, ki pa je po polčasu uspela zabiti “zgolj” štiri zadetke. Tako smo v prvem polčasu lahko videli popolno dominacijo gostujoče ekipe, a so se domače uspešno branile, med drugim pa je bila tudi sreča njihova zavetnica. V prvem polčasu so domačo vratarko uspele premagati Barbara Kralj in to dvakrat, Nina Predanič in vratarka Sonja Čevnik, ki je uspešno izvedla najstrožjo kazen. Kljub temu so domače poizkušale priti do priložnosti s preskakovanjem vezne linije in z dolgimi žogami v samo osrčje obrambne linije Radomelj, a so gostujoče branilke vselej uspešno posredovale. V drugem polčasu smo lahko spremljali podobno sliko kot v prvem, za potrditev zmage sta poskrbeli še Monika Boh in Nina Predanič, ki se je tako veselila svojega tretjega zadetka v letošnji sezoni.

Foto: Rok Zore

ANKARAN 3 – 0 VELESOVO
Strelke: Požar (47′), Kunej (67′ in 71′)

Ankaran Hrvatini: Germek, Celin, Pasar, Čepak, Pšaker, Oblak, Bužan, Požar (Piciga 86′), Kunej, Shaqiri, Lofino. Trener: Mile Ljubojević.
Velesovo: Mencinger, Murnik, Slemc, Dim, Rogelj, Kos, Todorović (Smolnikar 61′), Kozinc (Kovač 54′), Premk, Šiljak (Mikolič 72′), Rozman. Trener: Primož Štrajhar.

V Ankaranu smo bili priča pravi borbi za nove tri točke, a so tokrat zmago slavile Primorke. Obračun je v prvem polčasu postregel z nekaterimi zanimivimi taktičnimi zamisli obeh trenerjev. Gostujoči trener Primož Štrajhar je tokrat imel nekoliko več skrbi, saj je bila odlična štoperka Evelina Kos odsotna, kar se je  v obrambnih vrstah Velesovega več kot očitno poznalo. Poleg Eveline pa je gostujoči trener ostal še brez napadalke Nike Lombar. Domači strateg Mile Ljubojević je tokrat pripravil taktično dovršeno igro, kjer sta predvsem Barbara Kunej in Lina Čepak prodirali po bočnih položajih. Obe igralki sta odlični pri prebijanju obrambne linije, saj s svojo hitrostjo in tehniko pripomoreta Moniki Požar in Cristini Lofino do pomembnega prostora v napadalnih vrstah. Prvi zadetek je padel v drugem polčasu in sicer v 47. minuti, ko je svoj prvi zadetek v sezoni dosegla Monika Požar. Po zadetku se je igralkam Velesovega ponudila priložnost v kazenskem prostoru, a so se Primorke uspešno odbranile. Kljub temu pa se je pojavilo veliko razburjenje v gostujočem taboru, kjer so se razburdili na sodnika, češ da je bil storjen prekršek nad Vanjo Šiljak, a je sodnik le odmahnil z roko. Le dvajset minut po prvem zadetku pa je na sceno stopila še Barbara Kunej in zabila za 2:0. Svoj drugi letošnji zadetek je Kunejeva zabila štiri minute kasneje in postavila končni rezultat tekme. Vsekakor pomembna zmaga Primork, katerim bo zmaga vlila še dodatne samozavesti, medtem pa igralke Velesovega čaka krog počitka in s tem izpopolnitev taktičnih zamisli Primoža Štrajharja.

Foto: Rajko Kozinc

RUDAR ŠKALE 1 – 0 SLOVENJ GRADEC
Strelka: Murič (42′)

Rudar Škale: Horvat, Berdnik, Nagy, Gomboc, Lukek, Bric, Sevšek, Murič, Dervić (Tevž 72′), Prašnikar, Praprotnik. Trener: Dušan Ušnik.
Slovenj Gradec: Karnjus, Mirtič, Ješovnik, Zupanc, Kašnik (Syla 80′), Preksavec, Jevtić, Malinić, Straka, Duronjić, Bijelić. Trener: Miloslav Mičovič.

Tokrat zdesetkane Velenjčanke so po težkem porazu v prvem krogu, proti Radomljam, prikazale pravi ekipni duh in v težki in izenačeni tekmi uspele premagati Slovenjgradčanke. V lokalni derbi so Velenjčanke krenile kar brez štirih standardnih igralk, tako je manjkala kapetanka Tina Marolt ter odlična vezistka Anja Levačič, že dlje časa pa sta odsotni Larissa Šoronda in Ines Pijuković. Enakovredna tekma polna borbenosti, je pripeljala do tega, da je v 30. minuti glavni sodnik izključil gostujočo igralko Anito Strako, Velenjčanke pa so povedle tik pred odhodom na odmor, ko je zabila Moira Murić, po koncu tekme pa se je izkazalo, da je bil zadetek tudi dovolj za prvo zmago Rudarja. Kljub temu so se Slovenjgradčanke odlično upirale in na čase tudi prevzele pobudo. Vsekakor so okrepitve tokrat izpolnile pričakovanje in prav zanimivo bo videti Korošice v nadaljevanju prvenstva. Med drugim pa bodo tudi Velenjčanke s popolno ekipo naskakovale vrh prvenstvene razpredelnice, a že zmaga po bolečem porazu v Radomljah priča, da trener Uršnik lahko razpolaga z ekipo s karakterjem in odnosom do dresa.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…