Igralke Teleing Pomurja so včeraj zgodaj dopoldne srečno prispele iz Črne gore. Ob povratku jih je v Beltincih pozdravilo lepo število navijačev, ki so se že v četrtek razveselili zgodovinskega napredovanja v elitno Ligo prvakinj. Po nekaj prespanih nočeh, smo vtise po odličnem dosežku preverili pri Anji Prša, Andreji Gaber in Urški Kozar. Trojka se je strinjala, da je Pomurkam uspel odličen dosežek.


Anja Prša, ki ji je trener Bojan Jančar priložnost namenil na uvodnih dveh preizkušnjah, ko je v igro vstopila v zaključku srečanja, je poudarila, da je bilo napredovanje nagrada za garanje skozi celotno poletje: “Mislim, da smo, kar se tiče turnirja, izpolnili osebna pričakovanja in pričakovanja klubskega vodstva ter naših navijačev. Čeprav se zadnja tekma ni izšla po naših načrtih, je bila letos sreča na naši strani in končno smo dosegle to, kar smo si srčno želele ter za kar smo celotno poletje garale v ‘beltinski šumi’. Ves trud je poplačan. Meni osebno napredovanje veliko pomeni in predstavlja rezultat, ki smo ga s skupnimi močmi, kot prava ekipa, dosegle ter si s srčno in borbeno igro to tudi zagotovile. Trenutno čakamo na žreb in upamo na najboljše. Ne glede na to, koga dobimo, se nobenega ne bojimo in katerakoli ekipa bo nas nasprotnik, se bomo borile do zadnje minute ter skušale narediti vse, kar je v naši moči, da uspeh še povečamo.”

Andreja Gaber, ena od poletnih novink v dresu Pomurja, na kvalifikacijskem turnirju v Nikšiću in Petrovcu sicer ni zaigrala, a je nekdanja branilka Jevnice povedala, da je izkušnja v Črni gori koristila celotnemu moštvu, ki se je med skupnim bivanjem le še bolj povezalo: “V Črni gori smo se imele odlično, treningi so bili precej intenzivni, vendar nam bodo številne izkušnje, ki smo jih pridobile, prišle še kako prav na naslednjih tekmah, še posebej v Ligi prvakinj. Tam nam bodo nasproti stale igralke iz najboljših klubov v Evropi in samo z izvrstno pripravljenostjo se lahko uspešno kosamo z njimi. Poleg treningov smo imele tudi čas za ogled Podgorice, kjer smo bivale, za počitek ter druženje. Mislim, da dejansko še nismo povsem dojele, da smo se uvrstile med 32 najboljših klubov v Evropi. Za to pa gre zahvala vodstvu kluba, ki nam je v Črni gori omogočilo odlične pogoje.”

Napredovanje med elito je vsekakor velik uspeh za naš klub, zato smo dosežka zelo vesele. Mislim, da kar zasluženo, saj smo zelo garale, da smo lahko med 32 najboljšimi ekipami Evrope. Dve leti nam je za las zmanjkalo, ampak letos je bila sreča na naši strani,” je uvodoma dejala Urška Kozar, ki je podobno kot Andreja Gaber kvalifikacijski turnir spremljala z rezervne klopi, a poudarila, da na hudo konkurenco gleda pozitivno. Urško, ki je v minuli sezone izkušnje nabirala v moštva Maribora, smo pravtako povprašali o morebitnih možnostih podaljšanja evropske poti: “Vsaka evropska tekma je najboljši trening, saj je nivo igre veliko višji od slovenske lige. Zagotovo smo kot ekipa na teh kvalifikacijah kaj odnesle in prepričana sem, da tudi napredovale. Kar se tiče možnosti za preboj med 16 najboljših, je seveda veliko odvisno tudi od nasprotnika. Če bomo prave in bomo odigrale kot znamo, sem prepričana, da lahko premagamo tudi kakšnega evropskega velikana. Komaj čakamo žreb in upamo na najboljše.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…