AVSTRIJA
Ime: Anja Milenkovič
Klub: Sturm Graz
V četrtem krogu avstrijske Bundeslige je Sturm gostoval pri Unionu iz Kleinmunchna in tudi tokrat vknjižil zmago. Anja Milenkovič je srečanje začela v prvi enajsterici in se že drugič zapored veselila zadetka. Tokrat je v 37. minuti srečanja zadela iz najstrožje kazni.


Ime: Urška Žganec
Klub: Sturm Graz
Urška je tako kot Anja odigrala celotno srečanje in pripomogla k veliki in pomembni zmagi Sturma, ki trenutno zaseda drugo mesto prve avstrijske lige. Končni rezultat med Unionom in graškim Sturmom je bil 2:3.

Ime: Katja Nežmah
Klub: LUV Graz/DFC Leoben
Tudi LUV Graz nadaljuje z odličnimi rezultati. Tokrat je v gosteh padel Altenmarkt. Katja Nežmah je začela tekmo v začetni enajsterici in na igrišču ostala do konca tekme. V 73. minuti je prejela rumeni karton.

Ime: Anisa Rola
Klub: LUV Graz/DFC Leoben
Tokrat je svoj prvenec v dresu LUV-a dosegla Anisa Rola, ki je v 61. minuti zabila za vodstvo Graza z 0:2.

Ime: Martina Potrč
Klub: LUV Graz/DFC Leoben
Zaradi poškodbe je ni bilo v kadru.

Ime: Natalija Golob
Klub: LUV Graz/DFC Leoben
Natalija se je tokrat predstavila v odlični luči. Po popolni sanaciji vnetja se je lahko sprostila in odigrala v svojem slogu. Najprej je lepo podala za prvi zadetek svojega moštva, v drugem polčasu pa se je veselila krstnega zadetka v prvi avstrijski ligi in postavila končni rezultat 0:3 za LUV Graz.

Ime: Eva Vamberger
Klub: FSK Simacek St. Pölten-Spratzern 1B
V četrtem krogu druge avstrijske lige je Eva tekmo spremljala iz klopi za rezervne igralke. Po dveh prejetih zadetkih prve vratarke moštva, je Eva v igro vstopila v 70. minuti tekme in svojo mrežo ohranila nedotaknjeno.

Ime: Kaja Eržen
Klub: Carinthias Socceer Women
Kaja je tudi tokrat srečanje proti Feldkirchnu začela v začetni enajsterici in na igrišču ostala vse do zadnje sodnikovega žvižga.

Ime: Lucija Mori
Klub: Carinthias Socceer Women
Lucija je v četrtem kolu druge avstrijske lige začela v vratih Carinthiasa in v 64. minuti tekme prejela zadetek iz bele točke.

Ime: Lucija Grad
Klub: Carinthias Socceer Women
Za Lucijo je imela tekma poseben pomen, saj je v preteklosti sama že nastopala za Feldkirchen in imela zelo slabo izkušnjo. Tokrat je stala nasproti bivše ekipe in tekmo začela tudi v začetni enajsterici. Odigrala je celotno srečanje.

Ime: Lara Ivanuša
Klub: Carinthias Socceer Women
Lara je tekmo začela na klopi za rezervne igralke. V 61. minuti srečanja je vstopila v igro in že sedem minut kasneje, torej v 68. minuti tekme, zabila svoj drugi zadetek v letošnji sezoni.

Ime: Nastja Kavčič
Klub: Carinthias Socceer Women
Tudi Nastja, peta Slovenka, ki igra za Carinthias je začela srečanje v začetni enajsterici in ostala na igrišču do 74. minute, ko jo je zamenjala Tatjana Sabitzer.

ZDA
Ime: Dominka Čonč

Klub: UT Martin
Večina naših legionark je prejelo vabilo na reprezentančno akcijo. Dominika je bila ena izmed večine, a je zaradi svojih obveznosti na fakulteti morala izpustiti zadnji dve tekmi reprezentance v kvalifikacijskem ciklusu. Za svojo ekipo je odigrala kar štiri tekme. Najprej je Dominika gostila ekipo Evansville in se veselila zmage. Nato je ekipa UT Martina odšla na tri gostovanja in na žalost vse tri tekme izgubila. Missouriju, Tulsi in Oklahomi Statu so morale igralke UT Martina priznati premoč z 1:0. Na vseh štirih tekmah je bila Dominika ena ključnih igralk svojega moštva, med drugim pa je na domači tekmi prispevala asistenco za edini zadetek svojega moštva na tekmi.

Ime: Pamela Begić
Klub: Florida
Tako kot Dominika, je tudi Pamela med reprezentančno akcijo bila dejavna za svojo univerzo. V štirih tekmah je Pamelina ekipa zabeležila tri zmage in poraz. Pred Florido so padle ekipa Oklahome State s 4:0, Florida State z 2:1 in New Mexico s 4:0. Edino Stanford je uspel vzeti skalp Floridi. Begićeva je v štirih srečanjih zabeležila dve asistenci in zabila zadetek Florida Statu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…