Anisa Rola je še ena izmed številnih talentiranih nogometašic, ki odhaja v sosednjo Avstrijo. Zdaj že nekdanja kapetanka Maribora odhaja v LUV Graz. V Jevnici so ostali brez izvrstne vratarke Eve Vamberger, ki se pravtako seli v Avstrijo, Andreja Gaber pa je tudi uradno povratnica v vrste Teleing Pomurja.


Odhod Anise za vijolice zagotovo predstavlja velik šok, saj bodo ostale brez pomembnega člena v obrambi, ki pa je znal biti še kako koristen tudi v napadu. Anisa Rola namreč po dobrih petih letih v članski selekciji zapušča Maribora  in se seli v LUV Graz, za katerega igrata že bivši Mariborčanki Martina Potrč in Katja Nežmah. Anisa, reprezentantka Slovenije, je svojo kariero pri članicah Maribora začela v sezoni 2009/10 ko je zbrala 13 nastopov. Že v naslednji sezoni je bila pomemben člen Maribora in do konca letošnje sezone zbrala 73 nastopov in dosegla zavidljivih 44 zadetkov.

Eva Vamberger se z Jevnice seli v St. Pölten. (Foto: Jure Banfi)
Eva Vamberger se z Jevnice seli v St. Pölten. (Foto: Jure Banfi)

Kar dve novici pa prihajata iz Jevnice. Potem ko so se Jevničanke odpovedale mladinskemu moštvu in prijavile članice v člansko SŽNL, so v Jevnici ostali brez dveh pomembnih igralk. Vratarka in mladinska reprezentantka Eva Vamberger se iz Jevnice seli v Avstrijo, natančneje k FSK Simacek St.Pölten. Eva je v minuli sezoni branila odlično in po svojih najboljših zmožnostih reševala Jevnico, vsekakor pa bo na mestu vratarke ostala velika luknja. Jevnico pa je, kot smo že zapisali, zapustila tudi Andreja Gaber, ki že nekaj časa trenira s Pomurkami. Prestop je potrdila tudi Nogometna zveza Slovenije. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…