V 10. krogu 1. SŽNL so nogometašice Pomurja in Olimpije nadaljevale z odlično serijo in še naprej kraljujejo na oziroma pod vrhom lestvice. Pomurke so po desetih krogih še naprej stoodstotne, na dnu lestvice pa so se svoje prve točke razveselile Ajdovke.


V Ajdovščini je potekal primorski derbi, v katerem so hčere burje gostile Koprčanke, ki so prvo letošnjo medsebojno tekmo na Bonifiki dobile z rezultatom 7:0. Tokratni dvoboj se je v deževnem vremenu na severu Primorske končal brez zadetkov in z osvojitvijo prve letošnje točke za Ajdovke.

V Bratoncih so Pomurke gostile ekipo Marbora. Domačinke so lovile že svojo deseto letošnjo zmago, medtem ko so Mariborčanke v Prekmurje prišle opogumljene po seriji petih tekem brez poraza. Pomurke so do polnega izkupička prišle po zaslugi dveh zadetkov v prvem polčasu. Prvega je v 17. minuti dosegla Špela Kolbl, za končnih 2:0 pa je deset minut kasneje poskrbela Tjaša Tibaut.

V Ljubljani je Olimpija gostila Cerklje in zabeležila novo visoko zmago, tokrat se je končni rezultat ustavil pri 14:0. S po petimi zadetki sta ponovno kraljevali Ana Milović in Manca Suhoveršnik, ki sta tudi na vrhu prvoligaške lestvice strelk. Milovićeva je doslej zabila že neverjetnih 29 golov, medtem ko ji Suhoveršnikova sledi na drugem mestu s trinajstimi zadetki manj. Mrežo Cerkljank je dvakrat našla tudi Zala Vindišar, po enkrat pa sta se v statistiko vpisali Manja Rogan in Tjaša Kumer.

Radomljanke so v boju za 3. mesto tokrat gostile Krimovke in se ob koncu veselile zmage in treh točk, s katerimi sta sedaj obe ekipi točkovno poravnani. Domačinke so do vodstva prišle v izteku prvega polčasa, ko je svoj deseti zadetek v sezoni dosegla Zala Kuštrin. V osmi minuti drugega dela je nato Jasna Osmanagić poskrbela za podvojitev vodstva, nekaj rezultatske negotovosti pa je v domačo vrsto vnesla Nika Pintarič, ki je v sodnikovem dodatku dvoboja poskrbela za znižanje izida, a ob koncu je to bil le časten zadetek za Ljubljančanke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izbrani organizatorici Svetovnega prvenstva 2023

Danes je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) sporočila državi organizatorici ženskega Svetov…