Slovenska ženska nogometna reprezentanca je prvič v zgodovini med 50 najboljših reprezentanc na svetu, na lestvici, ki jo objavlja FIFA.


Slovenske nogometašice uspešno nastopajo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, saj v Skupini 1 zasedajo drugo mesto. S predstavami je zadovoljen tudi selektor Borut Jarc: “Menim, da smo pripravljalno obdobje do prve kvalifikacijske tekme izkoristili zelo dobro. Vsi smo komaj čakali, da se kvalifikacije začnejo. Globalno gledano si dosedanji potek kvalifikacij zasluži pozitivno oceno zavoljo same nogometne igre in vsebine te igre ter taktične discipline. Predvsem pa je očitno dejstvo, da se dekleta počasi že upajo igrati nogomet naprej, kar je bistvenega pomena. Imam pa malce grenak priokus zaradi prve tekme doma proti Rusiji, ko so nam poškodbe skrojile postavo, kot so jo. Verjamem, da bi v popolni zasedbi zelo težko izgubili proti Rusiji. Bistveno pa je, da smo v pozitivni situacij za napad na 2. mesto.”

“Zavedati se moramo naših kvalitet, ki nas obvezujejo, da se borimo za to želeno 2. mesto. Kar pa ne bo niti malo lahko! Vztrajnost in kohezivnost sta naša prednost,“ je za konec dejal Jarc.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Naslov je potrditev dobrega dela z mladimi igralkami

V nedeljo je uspešno sezono sklenila selekcija ŽNK Radomlje DU15, ki je z zmago v Radljah …