Tekma, ki je pravzaprav tudi odločala o končnem drugem mestu na lestvici, je prinesla šest zadetkov in zmago Velenjčank s 5:1. Že po polčasu so domačinke vodile z 2:0 in nato smo v drugem delu tekme videli še štiri zadetke, med katerimi je bil tudi avto gol Romane Rojc. Kot že rečeno, so Velenjčanke osvojile drugo mesto ne glede na razplet v zadnjem 21. krogu prve slovenske ženske lige.


1. SŽNL – 20. krog. Glavni sodnik: Petra Bombek.
Velenje, igrišče z umetno travo, 70 gledalcev.

ŽNK RUDAR ŠKALE 5:1 ŽNK RADOMLJE
Strelke: Sanja Malinič (6), Moira Murič (28), Romana Rojc (48/avtogol), Sanja Malinič (63), Sanja Malinič (73); Pamela Begić (67)

Rudar Škale: Sonja Strassnig, Lavra Zagajšek (Maša Kač), Barbara Krizstina Nagy, Zala Gomboc (Ines Pijuković), Maruša Sevšek (Irena Založnik), Marijana Jevtič, Tina Marolt (Fatima Dervić), Viktorija Živkovič, Moira Murić, Maja Bric, Sanja Malinić.
Radomlje: Sonja Čevnik, Adrijana Bogolin, Kaja Šarlah, Urška Murovec, Romana Rojc (Katarina Babič), Marika Prošek (Katarina Pogačar), Pamela Begić, Barbara Kralj (Mateja Jazber), Monika Boh, Manca Jereb, Lara Ivanuša (Petra Sršen).

Kot smo že omenili v uvodniku, je tekma 20. kroga med Rudarjem in Radomljami, odločala o končnem drugem mestu na lestvici državnega prvenstva. Veliko več smo si obetali od Lare Ivanuše, ki je bila na četrtem mestu liste strelk, a jo je tokrat Moira Murić prehitela za en gol. Že v uvodnih minutah, natančneje v šesti minuti srečanja, so domačinke povedle, zadetek pa je dosegla danes razigrana Sanja Malinić. V 28. minuti je sledil še en zadetek, tokrat je zadela že omenjena Moira Murić in popeljala svoje moštvo v vodstvo z 2:0.

Foto: Damir Mrkonjič
Foto: Damir Mrkonjič

V začetku drugega polčasa pa je sledil avtogol radomljank. S tem avtogolom so si radomljanke nekako zapečatile usodo, saj so izgubljale že za tri gole in le čudež bi jih lahko rešil. Nato je Sanja Malinić zabila svoj drugi zadetek, a radomljanke niso ostale dolžne in so rezultat štiri minute kasneje znižale preko Pamele Begić. Zadnji zadetek na tekmi je dosegla Sonja Malinić in tako zabeležila t.i. “hattrick” in postavila končni rezultat 5:1 za Velenjčanke.

Foto: Damir Mrkonjič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …