Izvršni odbor NZS je sprejel odločitev o zaključku tekmovanja v Slovenski ženski nogometni ligi v tekmovalni sezoni 2019/2020 zaradi še vedno negotovih razmer glede epidemije Covid-19 ter zaradi priporočil NIJZ in NZS glede varovanja zdravja udeležencev v nogometu. Navedena priporočila vsebujejo stroga navodila in ukrepe, katere lahko izpolnjujejo zgolj profesionalni klubi, zato se ne zdi smiselno, da se nadaljevanje tekmovanja v katerem nastopajo amaterski klubi, ki imajo zelo različne organizacijske strukture in infrastrukturne pogoje, nadaljuje v času, ko ukrepi države za zajezitev epidemije še vedno veljajo. V izogib nadaljnji negotovosti in nepotrebnega bremena s katerim bi se lahko soočali klubi SŽNL glede morebitnega nadaljevanja tekmovanja v SŽNL se tekmovanje v tekmovalni sezoni 2019/2020 predčasno zaključi.


Odločitev o udeležencu v UEFA ženski ligi prvakov (UEFA Woman’s Champions League) v tekmovalni sezoni 2020/2021 bo na eni izmed naslednjih sej sprejel IO NZS v skladu z usmeritvami UEFA ter ob upoštevanju športnih rezultatov in rezultatov licenciranja.

Izvršni odbor NZS je na današnji seji sprejel naslednje sklepe:

1. Tekmovanje v Slovenski ženski nogometni ligi v tekmovalni sezoni 2019/2020 se zaključi. 

2. Prvaka Slovenske ženske nogometne lige v tekmovalni sezoni 2019/2020 se ne razglasi.  

3. Odločitev o udeležencu v UEFA Woman’s Champions League v tekmovalni sezoni 2020/2021 bo sprejel IO NZS v skladu z doseženimi športnimi rezultati in rezultati licenciranja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izvršni odbor NZS odločil o potnicah v Ligo prvakinj

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na današnji seji sprejel odločitev, da bodo v p…