Slovenski reprezentančni branilec David Brekalo, ki je trenutno član norveškega kluba Viking, je bil uvrščen v najboljšo enajsterico sezone.


Norveška televizija TV2 je sestavila enajsterico najboljših posameznikov sezone, v elitnem norveškem prvenstvu Eliteserien. Med elitno druščino nogometašev se je znašel tudi nekdanji član ljubljanskega Brava. Trenutno je 25-letnik poškodovan, vendar ima za seboj odlično sezono. Z dobrimi predstavami v klubskem dresu je prejel tudi vpoklic v slovensko izbrano vrsto, zaradi poškodbe pa je na zadnji reprezentančni akciji bil odsoten. Z svojimi klubskimi soigralci norveškega kluba Viking, je zbral 58 točk v sezoni, kar je bilo dovolj za četrto mesto na prvenstveni lestvici. Za las so zgrešili tretje mesto, ki klubom že omogoča kvalifikacijske boje za Evropsko konferenčno ligo. Klubski državni prvak je postal Bodo/Glimt, v katerem igra tudi novopečeni slovenski članski reprezentant Nino Žugelj.

David Brekalo je z svojimi odličnimi predstavami že večkrat vzbudil zanimanje različnih tujih klubov, vendar so iz kluba Viking večkrat dali jasno vedeti, da slovenski steber obrambe ni na prodaj. Kdo ve, morda bo David Brekalo odlično sezono unovčil že v naslednjem prestopnem roku, in tako že v kratkem zamenjal klubskega delodajalca. Zanimanje zanj je na klubski tržnici zagotovo veliko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Fenerbahçe zaključil pot v pokalnem tekmovanju: Miha Zajc od prve minute

V četrtfinalu turškega pokala je prvoligaš Ankaragucu gostil Fenerbahçe, katerega član je …