Španski strateg, ki je slovenski nogometni javnosti še kako dobro znan, se do sedaj v francoski Ligue 2, še ni proslavil. Od kar je sedel na klop Bordeauxa je zabeležil že štiri poraze. Bordeaux, za katerega nastopa tudi slovenski reprezentančni napadalec Žan Vipotnik, trenutno zaseda 17. mesto na lestvici.


V torek, 5. decembra je Bordeaux gostoval pri ekipi Quevilly Rouen, proti kateri je izgubil z rezultatom 3:2. Milo rečeno, so varovanci Alberta Riere v obračun vstopili premalo odločno. Že po 15 minutah igre so bili kaznovani, ko je za domače zadel Sambou Soumano. Le štiri minute po prvem golu, je vodstvo domače zasedbe podvojil Mamadou Camara. V začetku 2. polčasa je vstopil Žan Vipotnik, vendar ne tekmi ni uspel resno zapretiti vratom nasprotnika. Deset minut po njegovem vstopu je tretji gol za domače zadel Kalifa Coulibaly. Gostom se je obetala prava mala katastrofa, vendar so uspeli zmanjšati zaostanek. Napadalec Alberth Elis je za goste zadel dvakrat. V polno je meril v 78. minuti in 88. minuti srečanja. Bordeaux je v zadnji minutah napadal in lovil zaostanek, a premalo za kakršenkoli točkovni izkupiček.

Varovanci 41-letnega španskega trenerja se trenutno nahajajo v coni izpada. Točkovne razlike so zelo majhne, zato lahko že vsaka zmaga pomeni “varno” mesto na lestvici. Žan Vipotnik in soigralci bodo naslednji obračun odigrali v francoskem pokalu, prvenstvena tekma pa jih čaka 16. decembra, ko bodo doma pričakali St. Etienne.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Tuja scena

Dodaj odgovor

Poglejte še

Le Havre neuspešen na domačem terenu

V 21. krogu francoske Ligue 1 je Le Havre gostil Rennes. Varovanci Luke Elsnerja so na dom…