V 18. krogu Prve lige Telemach sta se na Fazaneriji, ob 15. uri pomerili ekipi Mure in Rogaške. Nogometaši Mure so slavili z rezultatom 3:1.


V začetku obračuna, v 7. minuti, je za goste zadel Nejc Gradišar. Gostje so začeli pogumno in odločno, a je odgovor domačih sledil le nekaj minut po zadetku Rogaške. V 15. minuti je za Muro gol dosegel Dardan Shabanhaxhaj. Obračun se je nadaljeval brez večjih sprememb, vse do 40. minute, ko je po veliki neumnosti drugi rumen karton na tekmi prejel Emanuel Mihalić. Slatničani so obračun nadaljevali z igralcem manj. Po desetih minutah v drugem polčasu, je za Muro zadel podajalec pri prvem zadetku, Nikola Jovičević. Tokrat sta si izmenjala vlogi, saj se je v vlogi asistenta tokrat znašel Dardan Shabanhaxhaj. Mura je prišla do želenega, saj je uspela spreobrniti rezultat v svojo korist. Priigrano vodstvo so uspeli mirno ohranjati in nadzorovati, v 80 minuti pa je Amadej Maroša postavil končnih 3:1.

Mura se z 22 točkami trenutno nahaja na 7. mestu lestvice, polovico manj točk ima Rogaška, ki je zadnja. Mura bo 10. decembra odigrala domačo tekmo proti Domžalam, Rogaška pa se bo odpravila na gostovanje k Bravu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Olimpije in Maribora šele aprila

Znan je nadomestni termin derbija 26. kroga državnega prvenstva med Olimpijo in Mariborom.…