V 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije je bil zopet v ospredju primorski derbi zaradi domnevne sporne odločitve glavnega sodnika po indirektnem prostem strelu za domače, po katerem je padel zmagoviti zadetek. V domačem taboru je zavladalo veselje, medtem ko so bili v taboru gostov razočarani, ogorčeni in besni na glavnega sodnika. Pa poglejmo omenjeno situacijo in sodniško odločitev, ki sta odločili zmagovalca na Bonifiki.


[pullquote]“Vedeli smo, da bo to posebna tekma. Bila je zelo izenačena. Odločil jo je trenutek, ko je sodnik storil napako, saj naš igralec ni želel podati svojemu vratarju, ampak je žoga po spletu okoliščin prišla do vratarja Cordaza.
Luigi Appoloni, trener Gorice[/pullquote]

Tekla je 75. minuta. Igralec Kopra je na desnem boku (približno 35 metrov od vrat) posredoval in skušal odvzeti žogo Urugvajcu Borgesu Mastrianiju. Goriški igralec je žogo skušal obdržati v posesti, zato jo je poslal proti kazenskemu prostoru, žoga pa je nenamerno pristala v rokah vratarja Alexa Cordaza. Toda glavni sodnik Slavko Vinčić je menil drugače: da je Mastriani namenoma podal žogo do svojega vratarja in z zamudo dosodil posredni udarec na goriška vrata v kazenskem prostoru Gorice. Omenjena sodniška odločitev, ki je na tekmi usodno vplivala na končni rezultat: s 14 metrov je prosti strel izvajal Galešić, žoga se je od živega zidu odbila do Štromajerja, ki je zatresel mrežo za 1:0. 

Po negativnih odzivih iz goriškega tabora in javnosti so se danes oglasili iz Zveze nogometnih sodnikov Slovenije, kjer so so glavnemu sodniku Slavku Vinčiću postavili v bran, in pojasnili, da je bila njegova sodniška odločitev na primorskem derbiju na Bonifiki pravilna. Ob kratkem pojasnilu za javnost so zraven dodali tudi video omenjene situacije.

Pojasnilo ZNSS o prostem indirektnem strelu v kazenskem prostoru: Igralec z nogo namerno udari žogo proti svojim vratom, zato se v skladu s pravili igre vratar žoge ne sme dotakniti z rokami. V konkretnem primeru je bil pravilno dosojen indirektni prosti udarec z mesta, kjer se je vratar dotaknil žoge z roko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…