Znano koliko je Maribor zaslužil v ligi prvakov, več kot tri milijone tudi ostalim slovenskim klubom


UEFA je objavila spisek koliko so zaslužili nogometni klubi z igrami v evropskih tekmovanjih v pretekli sezoni. Maribor je z uvrstitvijo med elitno dvaintrideseterico zaslužil 18,44 milijona evrov!

Vijoličasti so v prejšnji sezoni tretjič igrali v najelitnejšem klubskem nogometnem tekmovanju, s čimer jim je pripadlo 12,7 milijona evrov. S tremi remiji v skupinskem delu se je klubska blagajna napolnila za 1,5 milijona, še 2,24 milijona pa je klub zaslužil iz naslova marketinga in TV pravic. Skupno je UEFA med 32 nastopajočih ekip in deseterico, ki je izpadla v playoffu, razdelila kar 1,41 milijarde evrov!

Z evropskimi rezultati Maribora pa so zaslužili tudi nekateri ostali slovenski klubi. Iz solidarnostnih sredstev je namreč UEFA klubom, ki nastopajo v prvi in drugi mladinski in kadetski ligi, namenila več kot tri milijone evrov! Formulo kako si bodo omenjeni klubi, z izjemo Maribora, razdelili denar bo določil izvršni odbor NZS. Celoten znesek, ki ga bodo prejeli posamezni klubi, bo moral biti namensko porabljen za delo v mladinskih selekcijah, za kar bodo morali zvezi predložiti tudi vsa potrebna finančna poročila in dokazila.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…