Danes so iz Nogometne zveze Slovenije sporočili sankcije glede preteklega 14. kroga v Prvi Ligi Telekom Slovenije.


Najbolj pričakovana sankcija disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije Romana Rogelja je bila višina kazni mariborskemu športnemu direktorju Zlatko Zahoviču.

Zahovič tako zaradi nešportnega in neetičnega vedenja, žaljenja novinarjevega dostojanstva na tiskovni konferenci po koncu, tekme nebo smel sodelovati v vseh z nogometom povezanih dejavnostih na vseh uradnih tekmah za obdobje 6 mesecev.

Mariborski klub si je zraven kazni športnemu direktorju prislužil tudi 1.150 EUR kazni zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev. Navijači so aktivirali pirotehnična sredstva na tribuni s tem pa povzročili prekinitev tekme. Pri kazni se je upoštevala predkaznovanost.

Eno tekmo prepovedi si z dvema rumenima kartonoma priigral Leon Črnčić, napadalec velenjskega Rudarja. Prav tako eno tekmo prepovedi si je zaradi dveh rumenih kartonov na srečanju v Domžalah prislužil nogometaš Aluminija Nik Marinšek.

Goričani so si zaradi nešportnega in neprimernega vedenja svojih navijačev prislužili 500 EUR kazni. Goriški navijači so na tekmi v Kranju na tribuni prižigali bakle, upoštevala se je predkaznovanost. Na istem srečanju pa so si je ukor prislužil tudi NK Triglav zaradi pomanjkljive organizacije tekme, nepravočasen prihod reševalnega vozila na štadion.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…