Znane so kazni disciplinskega sodnika za zadnji 36. Krog Prve Lige Telekom Slovenije. Roman Rogelj je tudi v zadnjem krogu imel največ krogov z državnimi prvaki.


Nogometni klub Olimpija si je v zadnjem krogu pridelal kar 15.000 EUR kazni. Vzrok kazni je bilo nešportno in neprimerno vedenje navijačev, množično prižiganje bakel na tribuni, bakle ki so bile odvržene na atletsko stezo, aktiviranje topovskega udarja, bakle, ki so bile odvržene na igralno površino, aktiviranje pirotehničnih sredstev na tribuni, vdor navijačev v ograjeni del igrišča, uničevanje stolov in obmetavanje varnostnikov, povzročitev prekinitve tekme, množični vdor navijačev in članov navijaške skupine na igrišče po koncu tekme, aktiviranje pirotehničnih sredstev na igrišču. Pri izreku kazni se je upoštevala predkaznovanost. Prav tako je bil s tekmo prepovedi kaznovan maser Olimpije Klemen Pavlinič, zaradi nešportnega komentiranja sodniških odločitev, ki pa je kazen že odslužil, na finalni tekmi pokala.

Z visoko denarno kaznijo so bili kaznovani tudi Mariborčani. Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, prižiganja bakel na tribuni, odvrženih trakov na igralno površino povzročitve prekinitve tekme, množičnega prižiganja bakel na tribuni, bakel odvrženih na igralno površino, žaljivega izražanja o NZS, vdora navijačev na igrišče po koncu tekme. Pri izreku denarne kazni v višini 5.700 EUR je bila upoštevana predkaznovanost.

Kaznovane so bili tudi Domžale, zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, odvržene plastenke z vodo na igralno površino in odvržene petarde na igralno površino. Domžalčani so bili kaznovani v višini 400 EUR, prav tako pa se je proti njim že ustavil disciplinski postopek zaradi domnevno slabe organizacije tekme.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…